Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Σε θετική τροχιά ανάπτυξης η Πυροστία Διδυμοτείχου και τα Λουτρά Αλεξανδρούπολης

Ο Αρχαιολογικός θησαυρός του Έβρου ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης του βουλευτή Έβρου Αν. Δημοσχάκη και της Εφόρου Αρχαιοτήτων Π.Ε Έβρου Δόμνα Τερζοπούλου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την Πυροστιά Διδυμοτείχου, το εγκαταλελειμμένο ταφικό μνημείο, για το οποίο διατυπώθηκε θετική πρόθεση για την δρομολόγηση των έργων αναστήλωσης του. Παράλληλα, θετική είναι η διάθεση και για την ανάδειξη των σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων στην Τραϊανούπολη, όπως τα Λουτρά Αλεξανδρούπολης.

Ακολουθεί η ανάρτηση του βουλευτή Έβρου.

Γόνιμη συνάντηση εργασίας κι ενημέρωσης είχε χθες (31/5) στην Αλεξ/πολη, ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν.Δημοσχάκης, με την Έφορο Αρχαιοτήτων ΠΕ Έβρου, κ.Δόμνα Τερζοπούλου.H ατζέντα της συζήτησης “σάρωσε” ανεξαιρέτως όλους τους αρχαιολογικούς θησαυρούς του Νομού, από τον Β.Έβρο μέχρι και το Νησί της Νίκης, όπου εντοπίζονται μνημεία που ανάγονται σε όλες τις ιστορικές περιόδους …. καθιστώντας τον Νομό ένα απέραντο Αρχαιολογικό Μουσείο!!Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την Πυροστιά Διδυμοτείχου, το εγκαταλελειμμένο ταφικό μνημείο…Διατυπώθηκε θετική πρόθεση για την δρομολόγηση των έργων αναστήλωσης του, γιατί η αρχαιολογική του αξία, η κεντρική του θέση στην πόλη, καθώς & οι λόγοι ασφάλειας επιβάλλουν την άμεση λήψη απόφασης…Παράλληλα, θετική είναι η διάθεση και για την ανάδειξη των σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων στην Τραϊανούπολη (Λουτρά) Αλεξ/πολης, όπου την Κυριακή (30/5) ο βουλευτής μετά τον εκκλησιασμό, έκανε αυτοψία συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο & κατοίκους του οικισμού.Τα θέματα της αναστήλωσης/αξιοποίησης της Πυροστιάς Διδ/χου αλλά και των αρχαιολογικών ευρημάτων της Τραϊανούπολης θα αναδειχθούν μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου προς το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να ξεκινήσουν οι απαραίτητες προβλεπόμενες διαδικασίες.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη