Σάββατο 11 Μαΐου 2024

Σε κλίμα συναίνεσης και με απαρτία το πρώτο περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ μετά την εκλογική ήττα Μέτιου και νίκη Τοψίδη – Οι ευχές και τα μηνύματα

Με ελάχιστες απουσίες και δικαιολογημένες, έγινε το πρώτο περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ στην Κομοτηνή, μετά την εκλογική αναμέτρηση του Οκτωβρίου, από την οποία κερδισμένος βγήκε ο Χριστόδουλος Τοψίδης με την παράταξη του “Περιφερειακή Σύνθεση”. Αυτό ήταν το προτελευταίο περιφερειακό συμβούλιο με την συνθεση, έτσι όπως την γνωρίζουμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Από την 1η Ιανουαρίου οι ρόλοι αντιστρέφονται με την “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση” και τον Χρήστο Μέτιο να κάθονται στα έδρανα της αντιπολίτευσης και τον Χριστόδουλο Τοψίδη να αναλαμβάνει χρέη περιφερειάρχη.

Το κλίμα που επικράτησε στην συνεδρίαση ήταν συναινετικό, χωρίς ακραία φρασεολογία και τοποθετήσεις πολιτισμένες, κρατώντας την διαδικασία και τον κανονισμό. Κερδισμένοι και χαμένοι αντάλλαξαν ευχαριστήρια και ευχές για καλή επιτυχία σε όσους συνεχίζουν αλλά και στην νέα περιφερειακή αρχή για μια παραγωγική και εποικοδομητική θητεία. Η συζήτηση ανάμεσα σε συμπολίτευση και αντιπολίτευση είχε πολλά κοινά σημεία και συγκλίσεις δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο κυρίως από την πλευρά του κυρίου Τοψίδη, οτι η παρουσία του στην συγκεκριμένη συνεδρίαση είχε το στόχο της καλής συνεννόησης με μηνύματα ενότητας και όχι αντιπαλότητας, όπως και έπραξε ψηφίζοντας το τεχνικό πρόγραμμα της ΑΜΘ και το πρόγραμμα ετήσιας δράσης, συμφωνώντας με την λογική του κυρίου Μέτιου περί ομαλής μετάβασης, χωρίς κενά. Ο περιφερειάρχης ανέφερε, πως σκοπός του είναι να παραδώσει την διοίκηση με τις λιγότερες εκκρεμότητες, παρέχοντας οποιαδήποτε ενημέρωση ή στοιχείο χρειάζεται ο κύριος Τοψίδης, ο οποίος από την πλευρά του ευχαρίστησε τον κύριο Μέτιο για την συνεργασία που έχουν αυτό το χρονικό διάστημα.

Ο επερχόμενος περιφερειάρχης δεν παρέλειψε να παρουσιάσει εν συντομία την κυριάρχη στόχευση του, που είναι όπως είπε, είναι να “ξεκολλήσει” την περιφέρεια από τις τελευταίες θέσεις που κατέχει σε ανάπτυξη τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Ανέφερε όμως, με νόημα, ότι δεν θα αρκεστεί σε ότι του δίνουν, αλλά θα διεκδικεί ακόμη και αν κριθεί απαραίτητο να συγκρουστεί, προσθέτοντας, ότι φιλοδοξεί να αναβαθμίσει την λειτουργία του περιφερειακού οργάνου, ώστε να μην είναι απλά διεκπαιρεωτικό.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ανανέωση στο νέο περιφερειακό συμβούλιο είναι σχεδόν ριζική, ελάχιστα πρόσωπα είναι τα ίδια, γι’ αυτό και τα συναισθήματα για αρκετούς ήταν ανάμεικτα, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις συμβούλων που αποχαιρετούν την θέση τους, μετά από πολλά χρόνια παρουσίας τους στα τεκταινόμενα της περιφέρειας. Σε αυτήν την συνεδρίαση είχαμε και την γνωστοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του κυρίου Κώστα Βενετίδη από τον συνδυασμό του κυρίου Μέτιου, ο οποίος εκλέχτηκε και πάλι, αλλά αυτή την φορά δίνοντας τον αγώνα του με τον κύριο Τοψίδη.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη