Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

«Σε μένα μιλάς;»: Θεατρική παράσταση από το 3ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης

Η θεατρική ομάδα του 3ου ΓΕΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ την Δευτέρα, 24 Ιουνίου και την Τρίτη, 25 Ιουνίου και ώρα 20.30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 3ου ΓΕΛ, παρουσιάζει το  θεατρικό έργο του Γερμανού Ράινερ Χάχφελντ (1996) «Σε  μένα μιλάς;».

Στο Λύκειο μιας επαρχιακής πόλης μια παρέα νέων αναστατώνεται από την αυτοκτονία ενός συμμαθητή τους. Τέσσερις νέοι ενώ είναι φίλοι, βιώνουν την απόλυτη μοναξιά και  επικοινωνούν μεταξύ τους βίαια. Ψυχολογικός πόλεμος, υποτίμηση, λεκτική και σωματική βία, συναισθηματικά αδιέξοδα, ανομολόγητοι έρωτες  συνθέτουν την παλέτα της παρέας. Αδυνατούν να ερμηνεύσουν τον θάνατο και εξωθούνται στα άκρα; Φαίνεται να εκλιπαρούν για επικοινωνία μετην οικογένειά τους.

Η λαχτάρα τους για αναγνώριση μετατρέπεται σε επιθετικότητα. Oι οικογένειές  τους δεν μπορούν να προσφέρουν υποστήριξη ή κατανόηση, οι έφηβοι αντιδρούν με αβεβαιότητα. Και το σχολείο είναι εκεί-ή δεν είναι;- για να διαχειριστεί αυτή την οδυνηρή πραγματικότητα; Διαπερνά όλο το κείμενο ένα ηχηρό «γιατί». Θα απαντηθεί άραγε μέσα στις 18 σκηνές που  ολοκληρώνουν το έργο;

Είσοδος ελεύθερη

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη