Αφού πρώτα, ο δήμαρχος Διδυμότειχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου καλωσόρισε τα δύο νέα μέλη που εισέρχονται στο δημοτικό συμβούλιο τους κυρίους Τσολακίδη και Δελημπαλτά, μετά τις ανατροπές που προέκυψαν από την εξέταση της έντασης κατά του εκλογικού αποτελέσματος του Οκτωβρίου, που είχε καταθέσει στα αρμόδια δικαστικά όργανα ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χρήστος Τοκαμάνης, αναφέρθηκε σε θετικές εξελίξεις που αφορούν σε υποθέσεις που φαίνεται, ότι προχωρούν.
Το αστυνομικό τμήμα και το τμήμα ασφαλείας, έργα πνοής, είχε αποφασιστεί από τον περασμένο Ιανουάριο ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο η διόρθωση και επικαιροποίηση, της απόφασης παραχώρησης έκτασης 2,5 στρεμμάτων, στην βόρεια έξοδο της πόλης, προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία, έτσι ώστε, να ανεγερθεί προκατασκευασμένο κτίριο βαρέος τύπου για τη στέγαση του αστυνομικού τμήματος, του τμήματος ασφάλειας και των άλλων υπηρεσιών που υπάγονται στην Ελληνική Αστυνομία.
Δύο μήνες μετά και αφού έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες, ο δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα, πως η υπόθεση αυτή προχωρά με ενθαρρυντικούς ρυθμούς, λέγοντας ότι υπεγράφη το συμβόλαιο παραχώρησης του οικοπέδου, η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη, οι μελέτες έχουν εκπονηθεί και μέσα στο έτος ξεκινά η κατασκευή του. Παράλληλα, ο κύριος Χατζηγιάννογλου γνωστοποίησε, ότι ήδη ανακαινίζει και το τμήμα συνοριοφυλακής στο Ισαάκιο, με τις εργασίες να βρίσκονται σε εξέλιξη.
Ο δήμαρχος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο σκοπευτήριο, σε μια υπόθεση που πέρασε από σαράντα κύματα με την μελέτη της εγκατάστασης να μπαίνει στην τελική ευθεία, με τα χρήματα να είναι εξασφαλισμένα, ώστε μέσα στο 2024 να μπουν τα μηχανήματα και να αρχίσουν τα απαραίτητα έργα.
Ήδη από την περασμένη χρονιά ο δήμαρχος έκανε προσπάθειες για να πείσει τους ιθύνοντες περί μετατροπής της σχολής δοκίμων αστυφυλάκων του Διδυμοτείχου σε κέντρο μετεκπαίδευσης του FRONTEX και της EUROPOL.
Αξίζει να τονιστεί, ότι η σχολή αστυφυλάκων, μπορεί να έχει το πλέον σύγχρονο σκοπευτήριο στην Ελλάδα – το μοναδικό μετά το ολυμπιακό σκοπευτήριο της Αθήνας – όμως το έργο που ξεκίνησε επί νομαρχίας Ζαμπουνίδη δεν τελείωσε ποτέ, παρά το γεγονός ότι δαπανήθηκε ένα μεγάλο ποσό για την κατασκευή του.
Η σχολή αστυνομίας στην πόλη των Κάστρων, δημιουργήθηκε εξαιτίας της κινητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, της τότε δημοτικής αρχής Παπατσαρούχα και του μακαριστού μητροπολίτη Νικηφόρου, ο οποίος προσέφερε τις εγκαταστάσεις για να στεγαστεί η συγκεκριμένη σχολή και στο πλαίσιο αυτό, με χρηματοδότηση από την τότε νομαρχία Έβρου είχε ξεκινήσει η κατασκευή του κλειστού σκοπευτηρίου, όμως το έργο δεν τελείωσε ποτέ, καθώς εκκρεμούσε ένα επιπλέον κονδύλι.
Το σκοπευτήριο δεν έχει την βασική αίθουσα, λειτουργούν μόνο οι χώροι προετοιμασίας, αυτοάμυνας και αυτοπροστασίας. Μετά τις παρεμβάσεις που θα γίνουν, σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως ανέφερε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος, θα παραδοθεί ολοκληρωμένο και θα εξυπηρετεί από την εκπαίδευση των δοκίμων αστυφυλάκων, των σχολών της βόρειας Ελλάδας και την εκπαίδευση των αστυνομικών από την Θράκη, μέχρι και την μετατροπή της σχολής σε κέντρο εκπαίδευσης του FRONTEX.