Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Σοκ στην Γαλλία: Κατέρρευσε ο Σάμουελ Καλού στο Μαρσέιγ – Μπορντό

Σοκαριστικές στιγμές βίωσαν οι ποδοσφαιριστές της Μπορντό και της Μαρσέιγ στη διάρκεια του μεταξύ τους αγώνα για τη γαλλική Ligue 1. Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, προτού καν συμπληρωθεί το πρώτο 5λεπτο, ο Σάμουελ Καλού της Μπορντό κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο τη στιγμή που ο αντίπαλός του Ντιμίτρι Παγέτ ετοιμαζόταν να εκτελέσει ένα φάουλ.

Ακολούθησαν στιγμές πανικού καθώς άπαντες -συμπαίκτες, αντίπαλοι και ο διαιτητής- σταμάτησαν να παίζουν καλώντας απεγνωσμένα από το ιατρικό τιμ να εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο. Ο 23χρονος Νιγηριανός μεσοεπιθετικός, έχασε τις αισθήσεις του ξαφνικά και έπεσε στο έδαφος τη στιγμή που βρισκόταν στο τείχος μαζί με άλλους συμπαίκτες του, οι οποίοι πανικοβλήθηκαν. Ακολούθησε παγωμάρα στο γήπεδο μέχρι να συνέλθει ο άσος της Μπορντό καθώς είναι νωπές ακόμη οι μνήμες της σοκαριστικής κατάρρευσης του Δανού Κρίστιαν Ερικσεν στο Euro 2021.

Το ευχάριστο είναι πως ο Καλού ανέκτησε τις αισθήσεις του άμεσα. Ωστόσο είναι απορίας άξιο πως του επέτρεψε το ιατρικό τιμ της ομάδας να επιστρέψει έστω και για λίγο για να αγωνιστεί! Μόλις λίγα λεπτά αργότερα ήταν φανερό πως δεν μπορούσε να συνεχίσει και χρειάστηκε να γίνει αλλαγή προκειμένου να μεταφερθεί σε νοσοκομείο για να υποβληθεί στον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο. Οπως είχε συμβεί και με τον Έρικσεν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων σχημάτισαν γύρω του μια προστατευτική… ασπίδα.

Ο Καλού είχε καταρρεύσει ξανά και προ διετίας στη διάρκεια του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Τότε σε προπόνηση της Εθνικής Νιγηρίας πριν από την αναμέτρηση με το Μπουρούντι για την πρώτη αγωνιστική του λεγόμενου Κόπα Αφρικα, ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός της Μπορντό αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία την ώρα που εκτελούσε ένα κόρνερ κατά τη διάρκεια ασκήσεων σε στατικές φάσεις και μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Αλεξάνδρειας. Οι γιατροί είχαν αποδώσει το επεισόδιο σε αφυδάτωση και στρες.

Πηγή: ethnos.gr

Photo Credits: AP

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη