«Ο 2ος Κύκλος ολοκληρώθηκε με επιτυχία στον Έβρο!» σημειώνουν οι διοργανωτές του προγράμματος «Παιδεία και Περιβάλλον», με δράσεις του «Το δάσος το σπίτι μας» που υλοποιήθηκαν σε σχολεία του Σουφλίου. Έτσι, περισσότεροι από 200 μαθητές, συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια, με οκτώ διαφορετικές θεματικές, πειράματα, κατασκευές, εργαστήρια για τις νέες τεχνολογίες. Η θεματολογία περιλάμβανε την κατανόηση για την κλιματική αλλαγή, την αναγέννηση του δάσους, την προστασία της μέλισσας και η δράση υλοποιήθηκε εντός των σχολείων επί μία εβδομάδα.
Υπενθυμίζεται ότι οι δράσεις ολοκληρώθηκαν με εκπαιδευτική αναδάσωση στα όρια του εθνικού πάρκου Δαδιάς-Σουφλίου-Λευκίμης, σε τοποθεσία που υποδείχθηκε από τη Διεύθυνση Δασών Αλεξανδρούπολης, στη Λευκίμη στις 22/11, από τα παιδιά που συμμετείχαν όπως και φοιτητές του τμήματος Δασολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, με έδρα την Ορεστιάδα.
Σημειώνεται πως διοργανωτής του προγράμματος ήταν το Κοινωφελές Ίδρυμα Χατζηγάκη, η δράση υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών, της Γενικής Γραμματείας Δασών, με στρατηγικούς εταίρους μεταξύ άλλων, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος, Διεύθυνση Δασών Έβρου και δωρητές όπως ο ΔΕΔΔΗΕ και Ahepa Hellas.
«Μετά τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές θέλουμε να είμαστε το εφαλτήριο για ένα αισιόδοξο μήνυμα, μέσα από τα παιδιά» είπε σε δηλώσεις της η υπεύθυνη προγραμμάτων και επικοινωνίας του ιδρύματος, Ελισάβετ Χατζηγάκη.
«Η εκπαιδευτική δενδροφύτευση είναι για να κατανοήσουν τα παιδιά την αξία του δάσους, να αναδείξουμε ότι πρέπει να βοηθήσουμε τη φύση, μετά την καταστροφική φωτιά, να ανακάμψει όπου και όταν χρειάζεται» τόνισε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Έβρου, Πέτρος Ανθόπουλος. Επίσης διευκρίνισε πως έπειτα από μία καταστροφική φωτιά, η φύση ανακάμπτει μόνη της σε διάστημα 2-3 ετών και πως τεχνητές αναδασώσεις γίνονται μόνο σε περίπτωση που είναι απαραίτητο και κατόπιν σχετικών μελετών.
Πηγή: ertnews.gr – ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ