Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Σουφλί: Δεκτό το αίτημα από τον Υπουργό για παράταση της διαβούλευσης για το δίκτυο «NATURA 2000»

Αναγκαία κρίθηκε για τον Δήμο Σουφλίου η παράταση της διαβούλευσης σχετικά με το ζήτημα του δικτύου «ΝΑΤURA 2000» καθώς δεν έχει ενημερωθεί επαρκώς η τοπική κοινωνία. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή που απέστειλε ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σκρέκα Κωνσταντίνο και τον Υφυπουργό κ. Αμυρά Γεώργιο, τονίζοντας ότι μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα δε δύναται να κατατεθούν στοιχειοθετημένες απόψεις των εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας.

«Όταν πρόκειται για τέτοιους κρίσιμους σχεδιασμούς που καθορίζουν το μέλλον της περιοχής για δεκαετίες, επιβάλλεται να λαμβάνονται υπόψη οι οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές απαιτήσεις, οι περιφερειακές και τοπικές ιδιομορφίες, καθώς είναι αδιανόητο μελετητικές εταιρίες που εισπράττουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ να αποφασίζουν για τις τοπικές κοινωνίες, χωρίς τη συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης και των φορέων της περιοχής.»

 Αντίστοιχο έγγραφο ζητώντας παράταση της διαβούλευσης απέστειλε και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜ-Θ και Δήμαρχος Ορεστιάδας Μαυρίδης Βασίλης.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κύριος Αμυράς Γεώργιος ανταποκρίθηκε άμεσα, επικοινώνησε τηλεφωνικά με το Δήμαρχο Σουφλίου  Παναγιώτη Καλακίκο και δεσμεύτηκε ότι θα κάνει δεκτό το αίτημα της Δημοτικής Αρχής και θα ανακοινώσει την παράταση της Διαβούλευσης σχετικά με τις Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες για τις προστατευόμενες περιοχές “Natura 2000”, για  διάστημα δεκαπέντε (15) εργάσιμων ημερών.

Να σημειώσουμε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχουν αντιδράσεις από φορείς, που επισημαίνουν ότι μεγάλο τμήμα του Σουφλίου είναι ενταγμένο στο δίκτυο και υπόκειται σε περιορισμούς δραστηριότητας, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι υφιστάμενες δραστηριότητες και καταστάσεις, με αποτέλεσμα δημιουργεί θέματα συνέχειας στις επιχειρήσεις και στους αγροτοκτηνοτρόφους της περιοχής Σουφλίου.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email