Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Σουφλί: Ενθουσιασμένη η Άντζελα Γκερέκου με την έναρξη λειτουργίας της Σχολής Υφαντικής

Ενθουσιασμένη δηλώνει η πρόεδρος του ΕΟΤ και γνωστή ηθοποιός Άντζελα Γκερέκου με την έναρξη λειτουργίας της νέας Σχολής Υφαντικής στο Σουφλί, από τον Σεπτέμβριο, συγχαίροντας μάλιστα τον δήμαρχο Σουφλίου κο Παναγιώτη Καλακίκο και την ομάδα του και για αυτή την επιτυχία !Όπως επισημαίνει η κα Γκερέκου, η προώθηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, είναι μεγάλο κλειδί ανάπτυξης!

Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος του ΕΟΤ είχε επισκεφτεί την πόλη του μεταξιού πριν δύο χρόνια, για να υψώσει τη σημαία Best Tourism Villages έξω από το δημαρχείο, μια διάκριση που απέσπασε ο Δήμος Σουφλίου μετά από διαγωνισμό από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, καθώς αξιολογήθηκε και κρίθηκε ως ένας από τους καλύτερους παγκοσμίως τουριστικούς εναλλακτικούς προορισμούς.

Η κα Γκερέκου τότε, αλλά και τώρα, είχε χαρακτηρίσει την επίσκεψη της στην περιοχή ως εμπειρία ζωής.

Η ανάρτηση της κυρίας Γκερέκου

“Πολύ καλά νέα η έναρξη λειτουργίας της νέας Σχολής Υφαντικής στο Σουφλί από τον Σεπτέμβριο του 2024 κάτι που με απασχολούσε πολύ και ήθελα πολύ να δω σύντομα την υλοποίηση του έργου αυτού!

Πάνε 2 χρόνια ήδη από την επίσκεψη μου στο Σουφλί, αυτόν τον ιστορικό μαγικό τόπο γεμάτο από παράδοση, μια πραγματικά επίσκεψη εμπειρία ζωής!

Είχα την χαρά να παρατηρήσω τις φάσεις της σηροτροφίας και της μεταξουργίας στο μουσείο Μεταξιού στο Σουφλί.

Το Σουφλί αναδείχτηκε σε σημαντικό κέντρο παραγωγής μεταξιού στα τέλη του 19ου αιώνα και έως τα μέσα του 20ού.

Συγχαρητήρια θερμά, στον φίλο και δήμαρχο Κο Καλακίκο Παναγιώτη και την ομάδα του και για αυτή την επιτυχία!

Η σημασία της συνέργειας μεταξύ φορέων για την προώθηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο είναι μεγάλο κλειδί ανάπτυξης!”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη