Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Σταμπουλίδης: Δεν πλησιάζει το άνοιγμα της εστίασης – Στόχος να ανοίξει για να μην ξανακλείσει

Η estiasigreece πραγματοποίησε σήμερα 01/12/2020, τηλεδιάσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη συνεχίζοντας την διαβούλευση και αναζητώντας τις βέλτιστες λύσεις εξόδου απ την μεγαλύτερη οικονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών.

Η estiasigreece αξιολογεί ως κρίσιμη, την επόμενη μέρα εξίσου με τον αγώνα επιβίωσης που δίνει ο κλάδος τις μέρες κορύφωσης της πανδημίας.

Ο κ. Σταμπουλίδης ανακοίνωσε την ένταξη της εστίασης στην Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή το προσεχές διάστημα, ενώ έγινε σαφές πως αυτή την στιγμή δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για άμεσο άνοιγμα των καταστημάτων και πως στόχος είναι να ανοίξει χωρίς να αναγκαστούμε σε επόμενο lockdown (on off).

Συζητήθηκαν ο βαθμός και ο τρόπος οικονομικής βοήθειας με τα χρηματοδοτικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται (επιστρεπτέα προκαταβολή ή μη, προγράμματα ΕΣΠΑ, χρηματοδότηση έως 5.000 για θερμαντικά σώματα, ΕΦΚ στον καφέ, φόρος 5% στα κέντρα διασκέδασης, παράταση διάρκειας μισθώσεων κατά 1 έτος).

Η estiasigreece κατέθεσε στον κ. Σταμπουλίδη, τον στρατηγικό σχεδιασμό για την διάσωση της εστίασης που η ίδια προτείνει και ανανέωσε την διαβούλευση για το διάστημα που θα προηγηθεί του ανοίγματος της.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη