Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Σταύρος Κελέτσης: «Καλοδεχούμενη η Πρόταση Μομφής, για να αναδείξουμε το έργο μας και να κάνουμε τη σύγκριση!»

Στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση της Πρότασης Μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε αργά το βράδυ του Σαββάτου ο Βουλευτής  της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Κελέτσης. Ο βουλευτής Έβρου αναφερόμενος στην Πρόταση της Αντιπολίτευσης, υπογράμμισε ότι η πρόταση είναι καλοδεχούμενη με ιδιαίτερη αναφορά στο μεταναστευτικό και τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η πρόταση Μομφής είναι ένα όπλο στα χέρια της Αντιπολίτευσης που παρέχεται από το Σύνταγμα, εξαιρετικά, για  σπουδαίο θέμα προκειμένου να ελεγχθεί η Κυβέρνηση. Στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκε είτε για κάποιο Εθνικό θέμα είτε για την πορεία της Οικονομίας. Πρόταση Μομφής για κλείσιμο ενός δρόμου λόγω σφοδρής κακοκαιρίας μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούσε να καταθέσει, κι αυτό αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία! Και όλοι γνωρίζουμε για ποιο λόγο κατατέθηκε. Ο ΣΥΡΙΖΑ πιάστηκε από την «ΕΛΠΙΔΑ» με την ελπίδα σωτηρίας και επιβίωσης στη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

«Η πρόταση είναι Καλοδεχούμενη για να σας δείξουμε τι κάναμε στην Οικονομία, τι κάναμε στα εθνικά μας θέματα και την άμυνά μας. Στην ψηφιοποίηση του Κράτους,  στην Παιδεία και την Υγεία. Αλλά και για να κάνουμε τη σύγκριση. Να θυμίσουμε στο λαό τη δική σας διακυβέρνηση. Όπως, το μεταναστευτικό, το επιπλέον αχρείαστο μνημόνιο, το κλείσιμο των Τραπεζών και τα capital controls, τις ουρές και τις λιποθυμίες έξω από τα Υποκαταστήματα τον Ιούνιο του ‘15. Τις προσπάθειες χειραγώγησης του Τύπου και ελέγχου των περιβόητων «Αρμών» της εξουσίας και της Δικαιοσύνης. Όσο για τη διαχείριση Κρίσεων ας μη το συζητήσουμε. Δυο λέξεις είναι αρκετές: Μάνδρα, Μάτι , αρκεί!».

 Για το Μεταναστευτικό ο Βουλευτής Έβρου έκανε ιδιαίτερη αναφορά λέγοντας: «Στο Μεταναστευτικό αλλάξαμε το δόγμα και την πολιτική μας στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι η χώρα δεν είναι «ξέφραγο αμπέλι»! Η πρώτη απάντηση δόθηκε στις Καστανιές του Έβρου. Στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Έκτοτε ενισχύσαμε την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας, αλλά και το αίσθημα της  ασφάλειας  των πολιτών εμπλουτίζοντας Στρατό και Αστυνομία αλλά και Λιμενικό με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα αλλά και νέο ανθρώπινο δυναμικό. Επεκτείναμε και αναβαθμίσαμε το φράχτη σε μήκος 40 χιλιομέτρων. Να θυμίσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ενάντια στο φράχτη. Όπως είναι και ενάντια στις δομές γιατί θέλει τους παράνομους μετανάστες να κυκλοφορούν ελεύθεροι».

Κλείνοντας ο κ. Κελέτσης αναφέρθηκε στην αξία της συγγνώμης στην πολιτική λέγοντας: «Σας ευχαριστούμε για έναν ακόμη λόγο. Την ανάδειξη της αξίας της συγγνώμης στην πολιτική. Γιατί σίγουρα και λάθη γίνονται και αδυναμίες αναδεικνύονται. Όπως στην περίπτωση της Ελπίδας όπου έγινε φανερό ότι πρέπει να υπάρξουν δομικές αλλαγές στο σχεδιασμό αντιμετώπισης κρίσεων. Δεν μας λείπουν τα μέσα, ούτε οι ικανοί άνθρωποι. Αυτό που λείπει είναι ένα αυστηρό πλαίσιο διαχείρισης κρίσεων. Το να αναγνωρίζεις με ειλικρίνεια τα σφάλματα και τις ελλείψεις είναι το μεγάλο πλεονέκτημα στην πολιτική. Κάτι που δεν είναι συνηθισμένο και δεν το είδαμε ποτέ στην διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που το κάνει όμως η Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Κι αυτό είναι ένα από τα όπλα μας για να βελτιωθούμε, να βελτιώσουμε και ν’ αλλάξουμε ότι χρειάζεται.  Για να γίνουμε καλύτεροι. Αυτή η συζήτηση μας δίνει άλλη μια δυνατότητα να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Να ανανεώσουμε την εμπιστοσύνη με τους πολίτες. Σας ευχαριστούμε γι’ αυτό!».

Δείτε το βίντεο της ομιλίας του:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email