Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Σταύρος Κελέτσης στο Φόρουμ των Δελφών: «Το μέλλον είναι η συνεργασία και εδώ υπάρχει ένα έλλειμμα»

Το οικονομικό Φόρουμ των Δελφών βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες και ολοκληρώνεται στις 13 Απριλίου με μια θεματική αφιερωμένη στους θεμελιώδεις τομείς της ανθρώπινης ανάπτυξης, τον πρωτογενή τομέα και τις πρώτες ύλες. «Εκπαίδευση, συμβουλευτική στήριξη και συνεργασία» στον πρωτογενή τομέα, είναι οι τρεις πυλώνες, στους οποίους στάθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης, κατά την τοποθέτησή του στο συνέδριο με θέμα: «Η γεωργία μπροστά στις παγκόσμιες προκλήσεις». Όπως ανέφερε, η πλειοψηφία των νέων που μπαίνουν στον πρωτογενή τομέα δεν έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση και γι΄ αυτό πρέπει να πέσει το βάρος στην εκπαίδευσή τους με την ανάλογη συμβουλευτική στήριξη να είναι αναγκαία, λαμβάνοντας τις κατάλληλες οδηγίες για την καλλιέργειά τους.

Ο κύριος Κελέτσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην στόχευση της συνεργατικής κουλτούρας στη χώρα μας και πόσο σημαντική είναι , γι΄ αυτό και πρέπει να αναπτυχθεί περισσότερο, επισημαίνοντας ότι προς αυτή την κατεύθυνση έγινε προσπάθεια από την κυβέρνηση, καθώς μέσω αυτής δημιουργείται οικονομία κλίμακας και οι συμμετέχοντες έχουν καλύτερη πρόσβαση στις αγορές. Ο υφυπουργός τόνισε, ότι τα προϊόντα που παράγει η χώρα δεν θα πρέπει να είναι μόνο ποιοτικά, αλλά και ανταγωνιστικά. 

Αναφορικά με την κλιματική κρίση ο υφυπουργός , είπε ότι θα πρέπει να έχουμε πιο ανθεκτικές καλλιέργειες, αλλά και να δούμε ποιες παραγωγές θέλουμε και να τις προσαρμόσουμε στα νέα δεδομένα, προσθέτοντας, ότι πρέπει να κινηθούμε στην κατεύθυνση της επισιτιστικής ασφάλειας και της αυτάρκειας, με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος μέσα από ένα ολιστικό σχέδιο.

Ο κύριος Κελέτσης σχολίασε και για την νέα ΚΑΠ υποστηρίζοντας, ότι ίσως κάποια βήματα να έγιναν με γρηγορότερα βήματα από αυτά που μπορούσαν να τρέξουν οι αγρότες,  διευκρινίζοντας παράλληλα, ότι η ελληνική πλευρά έχει υποβάλει διορθωτικές προτάσεις. 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη