Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Στα σκαριά πρωτοβουλία να συνδεθεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με τα λιμάνια του Νοτιοανατολικού Αιγαίου…

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης βάζει “πλώρη” και για άλλα λιμάνια…τουλάχιστον αυτή είναι η βασική επιδίωξη μιας ομάδας ανθρώπων που πήρε την πρωτοβουλία να κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις, ώστε η σκέψη αυτή να πάρει σάρκα και οστά.

Με βάση το γεγονός, ότι η Αλεξανδρούπολη βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και των εξελίξεων, εδώ και ένα χρόνο γίνεται επεξεργασία μίας τέτοιας προοπτικής με σκοπό, οι προσπάθειες των ανθρώπων αυτών να ευοδωθούν από την επόμενη κιόλας άνοιξη και αφού θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα απαιτούμενα στάδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα βασικά βήματα έχουν γίνει με την σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Ναυτιλίας ενώ έχουν γίνει και οι ανάλογες διερευνητικές συναντήσεις για την εκδήλωση ενδιαφέροντος και συνεργασίας με πλοιοκτήτες που θα ήθελαν να εντάξουν στον προγραμματισμό τους και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ένας προγραμματισμός που διαμορφώνεται κάθε φθινόπωρο οπότε και ανοίγει ο σχετικός διαγωνισμός και κατατίθενται οι προτάσεις των εταιριών.

Όσον αφορά στο χρηματοδοτικό κομμάτι, που απαιτείται για την έναρξη ενός τέτοιου σχεδιασμού και αυτός έχει εξασφαλιστεί. Αν όλα κυλήσουν ομαλά και χωρίς απρόοπτα καθώς πρόκειται για μια πολύ δύσκολη διαδικασία, τον ερχόμενο Απρίλιο από το λιμάνι της πρωτεύουσας του Έβρου θα μπορούν ταξιδεύουν, όσοι το επιθυμούν για Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Σάμο μέχρι και Ρόδο και αντίστροφα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις τοπικές κοινωνίες και την περαιτέρω ανάπτυξη τους σε πολλά επίπεδα και τομείς.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη