Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Στα όρια του επιπδου πολύ αυξημένου κινδύνου η Ορεστιάδα

Στα όρια του “βαθέως κόκκινου” βρίσκεται η πόλη της Ορεστιάδας, με τον αριθμό των κρουσμάτων να παρουσιάζει αύξηση που ξεπερνά το 160%, όπως δηλώνει με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης.

Τα στοιχεία “είναι πολύ άσχημα” δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Μαυρίδης και η τάση συνεχίζει να είναι αυξητική, σύμφωνα με τα αποτελέσματα και των σημερινών tests που έγιναν σε κατοίκους της περιοχής.

Για την εξέλιξη της επιδημιολογικής επιβάρυνσης υπάρχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος φέρεται να επισήμανε στις συνομιλίες του με τον κ. Μαυρίδη την κρισιμότητα της κατάστασης, βάσει του αριθμού ενεργών κρουσμάτων που εντοπίζονται τις τελευταίες ημέρες στον πληθυσμό.

Μέχρι στιγμής δεν εξετάζεται το σενάριο καθολικού απαγορευτικού (lockdown) τύπου “Καστανεών”, ωστόσο εάν δεν υπάρξει ανάσχεση στην έξαρση που καταγράφεται, τα επόμενα 24ωρα δεν θα μπορεί να αποκλειστεί καμία δυσμενής εξέλιξη αναφορικά με το επίπεδο μέτρων που θα επιβληθεί.

Η ανησυχία είναι διάχυτη στην πόλη, γίνεται αντιληπτή και από τη σχετική ανάρτηση που έκανε το μεσημέρι της Δευτέρας (10/05) ο δήμαρχος Ορεστιάδας, ο οποίος, μέσα σε τρεις ημέρες, εξέπεμψε ξανά “σήμα κινδύνου”, κάνοντας λόγο για “αύξηση των ενεργών κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα κατά 161%”. Απευθύνει, δε, “τελευταία έκκληση για τήρηση των μέτρων”, ώστε να παραμείνουν όλοι προστατευμένοι.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη