Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στην Αθήνα τελικά η συνάντηση Ν.Δένδια και ΥΠΕΞ – Πρίγκιπα Σαουδικής Αραβίας

Στην Αθήνα θα γίνει τελικά η συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπα Faisal Bin Farhan Al-Saud την Τρίτη 4 Ιανουαρίου.

Αρχικά είχε αποφασιστεί οι δύο άντρες με τους διπλωμάτες και αξιωματούχους των δύο πλευρών να συναντηθούν στην Αλεξανδρούπολη, ωστόσο λίγες ώρες πριν την άφιξή τους στην Αλεξανδρούπολη που ήταν προγραμματισμένη για την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου το απόγευμα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του focustonevro.gr, τα δεδομένα άλλαξαν και αποφασίστηκε να μην γίνει η μετάβαση τους στον Έβρο και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα υποδεχθεί στην Αθήνα αύριο, Τρίτη 4 Ιανουαρίου, τον ομόλογό του της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπα Faisal Bin Farhan Al-Saud.

Θα υπάρξει κατ’ιδίαν συνάντηση των δύο Υπουργών στις 12:00 και στην συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες και γεύμα εργασίας.

Οι κοινές δηλώσεις στον Τύπο αναμένεται να λάβουν χώρα στις 13:30.

Η επίσκεψη αυτή, η δεύτερη του ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα σε διάστημα λιγότερου του ενός χρόνου (είχε προηγηθεί η συμμετοχή του στο Φόρουμ Φιλίας τον Φεβρουάριο 2021) έρχεται σε συνέχεια της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών, μαζί με τον Υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, στην Σαουδική Αραβία τον περασμένο Απρίλιο και βεβαίως της επίσκεψης του Πρωθυπουργού τον περασμένο Οκτώβριο.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν οι διμερείς σχέσεις στον τομέα της άμυνας, της οικονομίας και των επενδύσεων, καθώς και η συνεργασία στους διεθνείς οργανισμούς.

Επίσης, αναμένεται να εξετασθούν εις βάθος οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή του Κόλπου.»

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη