Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Στην Αλεξανδρούπολη η 3η συνάντηση των Εφαρμοσμένων Ελληνο-Γαλλικών Διαλόγων: “Στη διασταύρωση των νέων εντάσεων”

Στην Αλεξανδρούπολη, στις 23 Σεπτεμβρίου 2024 θα πραγματοποιηθεί 3η συνάντηση των Εφαρμοσμένων Ελληνο- Γαλλικών Διαλόγων με τίτλο «Στη Διασταύρωση των νέων εντάσεων», που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και την υποστήριξη του Δήμος Αλεξανδρούπολης, της Περιφερείας Αν. Μακεδονίας και Θράκης και την In Sessions και τις ευγενικές χορηγίες από την AEGEAN Airlines, Π2 Πρόοδος στη Πράξη και MotorOil.

Λίγους μήνες μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές και λίγο πριν από τις αμερικανικές, η συνάντηση της Αλεξανδρούπολης θα αποτελέσει ευκαιρία για να συζητηθούν ζητήματα, όπως ο ρόλος του Διεθνούς Δικαίου, το μεγεθυνόμενο ρήγμα ανάμεσα στην Δύση και τον υπόλοιπο κόσμο και η ανερχόμενη γεωπολιτική σημασία του θρησκευτικού παράγοντα.

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία, στην Παλαιστίνη και στις ελληνο- τουρκικές σχέσεις θα φωτίσουν με ιδιαίτερο τρόπο τις συζητήσεις αυτές. Η ανάλυση του παγκοσμίου και του περιφερειακού πλαισίου θα επιτρέψει να συζητηθεί με καινοτόμο τρόπο η θέση της Θράκης στους ενεργειακούς και γεωστρατηγικούς διαδρόμους, την οποία αναβαθμίζουν ταχύτατα οι γενικότερες εξελίξεις.

Στην τρίτη αυτή συνάντηση, θα συμμετάσχουν περί τους 20 γαλλόφωνους ομιλητές από τον επιστημονικό, τον πολιτικό και τον διπλωματικό χώρο της Ελλάδας και της Γαλλίας˙ σε αυτούς περιλαμβάνονται ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος ΙΙ, ο γενικός διευθυντής του Μεσογειακού Ιδρύματος Στρατηγικών Σπουδών Ναύαρχος Pascal Ausseur, η πολιτιστική διευθύντρια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Aγώνων Παρίσι 2024 Dominique Hervieu, o βουλευτής, πρ. Υπουργός Άγγελος Συρίγος, ο πρώην Διευθυντής του Κέντρου Ανάλυσης και Πρόβλεψης του Γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών Joseph Maila, ο ειδικός σύμβουλος στην ΟΥΝΕΣΚΟ Mario Pezzini, ο Ακδημαϊκός Νικηφόρος Διαμαντούρος και άλλοι.

Την έναρξη θα κηρύξουν η Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα Laurence Auer με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νικόλαο Παναγιωτόπουλο.

Επιστημονική επιτροπή συνεδρίου:
Michel Foucher, διπλωμάτης, γεωπολιτικός αναλυτής, πρώην πρέσβης
Γιώργος Πρεβελάκης, ομότιμος καθηγητής γεωπολιτικής στο
Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Paris 1), πρώην πρέσβης.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ:

https://slpress.gr/…/%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%93%CE%A1%CE…

Συνεδριακός χώρος Avdira 2, ASTIR*EGNATIA ALEXANDROUPOLIS GRECOTEL HOTEL, Αλεξανδρούπολη, Θράκη

Γλώσσα συνεδρίου: ελληνικά/ γαλλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη