Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Στην Ανδριανούπολη την επόμενη εβδομάδα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Στην Αδριανούπολη θα βρεθεί το διήμερο Παρασκευή 29 και Σάββατο 30 Απριλίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, ως προεξάρχων στη θεία λειτουργία που θα τελεστεί το Σάββατο στη μνήμη του Αγίου Κυρίλλου του Στ΄ στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου.

Με αφορμή αυτό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος μίλησε στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή Εβροσκόπιο. Ο κ. Αμφιλόχιος σημείωσε πως στην Αδριανούπολη “υπάρχει εκεί άσβεστο το Φως της Ορθοδοξίας από τα Αποστολικά χρόνια έως σήμερα, όλους αυτούς τους πολλούς αιώνες”. Επισήμανε πως εδώ και 7,5 χρόνια που βρίσκεται στη Μητρόπολη Αδριανουπόλεως “Ρωμιοί και Βούλγαροι είμαστε μια γροθιά στις δύο Κοινότητες Αγ. Γεωργίου και Αγ. Κωνσταντίνου, όπου μακριά απ’ τα φώτα της εφήμερης δημοσιότητας εμείς είμαστε μια Οικογένεια – και αυτός είναι ο ωραίος δρόμος της Εκκλησίας”.

 Επιπλέον, ο κ. Αμφιλόχιος έκανε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του Αγ. Κυρίλλου Στ΄ και την ταύτισή του με την περιοχή, κάλεσε δε τους πιστούς στη θεία λειτουργία που θα τελεστεί εις μνήμην του Αγίου το Σάββατο 30/4, για την οποία έχει προγραμματιστεί δρομολόγιο με λεωφορείο από τη Νέα Ορεστιάδα στην Αδριανούπολη. Σχετικά, θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες τις προσεχείς ημέρες, αφού τη φροντίδα της μετακίνησης έχει αναλάβει ο Αρχιερατικός Επίσκοπος κ. Βαρθολομαίος, ώστε όλα να λειτουργήσουν με την καλύτερη δυνατή οργάνωση.

Εκτός αυτών, ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως πρόκειται να παραστεί τη Μ. Πέμπτη και στην τελετουργική διαδικασία της έψησης (παρασκευής) του Αγίου Μύρου, που πραγματοποιείται μια φορά στα 10 χρόνια στο Φανάρι. Συγκεκριμένα, ο κ. Αμφιλόχιος ανέφερε σχετικά πως πρόκειται για “Ένα σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή της Εκκλησίας αλλά και στη ζωή των εκάστοτε Αρχιεπισκόπων Κωνσταντινουπόλεως, καθώς μ’ αυτό λαμβάνουμε το χρίσμα του Αγίου Πνεύματος κατά τη βάπτισή μας”. Εξήγησε τη σπουδαιότητα του γεγονότος και ενημέρωσε για τη φετινή διαδικασία για την “οποία έχω την τιμή να λαμβάνω μέρος”, όπως είπε. Η ανακοίνωση για τη θεία λειτουργία στην Αδριανούπολη:

ΠΗΓΗ: radioevros.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη