Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Στην Αττική συνεργεία βγάζουν τα διαφημιστικά πανό, στην Αλεξανδρούπολη…ο αέρας…

Μόλις λίγες μέρες μετά την δημοσίευση του άρθρου στο focustonevro.gr αναφορικά με τις επικίνδυνες και παράνομες αναρτήσεις διαφημιστικών πανό στην Αλεξανδρούπολη έρχεται η είδηση για τις ενέργειες αφαίρεσης αντίστοιχου υλικού από τον περιφερειάρχη Αττικής να επιβεβαιώσει την ανάγκη να μπει μια τάξη στην αναρχία των banner και των αφισών που παραδοσιακά τέτοια εποχή κατακλύζουν την πόλη.

Μπορεί ο Δήμος να επιθυμεί – και σωστά – να υπάρχει ένα πολιτιστικό καλοκαίρι στην Αλεξανδρούπολη, αλλά πρέπει να φροντίζει να μην επιτρέπει την ρύπανση του αστικού τοπίου. Εφόσον οι διοργανωτές των εκδηλώσεων γνωρίζουν το νομικό καθεστώς και αυθαιρετούν τότε οφείλει ο ΔΗΜΟΣ και αντίστοιχα η Περιφέρεια, όπου έχει χώρο ευθύνης, να αφαιρούνται έγκαιρα τα πανό – αφίσες πριν γίνουν επικίνδυνα για πιθανή πρόκληση ζημιών και ατυχημάτων. Εκτός και αν όλα αυτά συμβαίνουν με τις «ευλογίες» των αρχών!

Φέτος μάλιστα μετά από χρόνια είδαμε και αυθαίρετες αφισοκολλήσεις (!!!) που μας ταξίδεψαν δεκαετίες πίσω σε συνήθειες που είχαμε αποβάλει! Η εικόνα της καλοκαιρινής Αλεξανδρούπολης στο κέντρο της είναι τραγική. Ελπίζουμε η Δημοτική Αρχή και ειδικά η Αντιδημαρχία Καθαριότητας να αναλάβει τις ευθύνες της και να αναλάβει έργο!

Διαβάστε την είδηση για τις αντίστοιχες ενέργειες του Περιφερειάρχη Αττικής και βγάλτε τα συμπεράσματα σας:

«Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης παραμένοντας πιστός στη δέσμευσή του για μία καθαρότερη Αττική έδωσε εντολή να αφαιρεθούν τα παράνομα διαφημιστικά πανό, τα οποία έχουν τοποθετηθεί επί της Λ. Μαραθώνος στον Δήμο Νέας Μάκρης.

Η επιχείρηση αφαίρεσής τους ξεκίνησε σήμερα από συνεργεία της Περιφέρειας και αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο.

Με αφορμή τα νέα κρούσματα παράνομης τοποθέτησης διαφημιστικών, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε «Δεν θα γίνει ανεκτή καμία παραβατικότητα επί των οδών αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής. Θα προχωρούμε άμεσα στην αφαίρεση οποιωνδήποτε πανό, διαφημιστικών κτλ. που τοποθετούνται επί των ιστών ηλεκτροφωτισμού προκαλώντας πρόβλημα στην ορατότητα των οδηγών και στην οδική ασφάλεια αυτών. Μία ασφαλής, καθαρότερη και ομορφότερη Αττική για τους κατοίκους της είναι ο πρωτεύων και κυριότερος στόχος μας. Οι παραβάτες θα είναι υποχρεωμένοι να υποστούν τις νομικές συνέπειες».

Πηγή: otavoice.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email