Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Στην ιδιωτικοποίηση του λιμένα και τη Λιμενική Ακαδημία αναφέρθηκε από την Αλεξανδρούπολη ο Γ. Πλακιωτάκης

Στην διαδικασία της παραχώρησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του λιμένα που είναι σε εξέλιξη αλλά και στο θέμα της ίδρυσης Λιμενικής Ακαδημίας αναφέρθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης από την Αλεξανδρούπολη. Το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του Οργανισμού μεταξύ της Διοίκησης της ΟΛΑ .Α.Ε. με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος κ. Θεόδωρο Κλιάρη, τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, τους Βουλευτές του νομού Έβρου κυρίους, Αναστάσιο Δημοσχάκη, Χρήστο Δερμεντζόπουλο, Σταύρο Κελέτση και τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης. Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο Υπουργός δήλωσε ότι η ολοκλήρωση των διαδικασιών της ιδιωτικοποίησης αναμένεται το τρέχον έτος καθώς προς τα τέλη Μαΐου θα ανοίξουν οι προσφορές και να αναδειχθεί ο τελικός ανάδοχος.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αίτημα ίδρυσης Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη, σημείωσε ότι «έχει αλλάξει ο τρόπος προσέγγισης τέτοιου είδους ζητημάτων» και πρόσθεσε πως «ήδη έχει να δοθεί εντολή να αναλυθούν όλα τα δεδομένα των προτάσεων, ώστε να υπάρξει μια τεκμηριωμένη εισήγηση, η οποία θα λαμβάνει υπόψιν και το εθνικό όφελος που μπορεί να υπάρξει από μία σημαντική επένδυση στην ακριτική περιοχή του Έβρου».

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Αλεξανδρούπολη, ο υπουργός Ναυτιλίας μετέβη στη Σαμοθράκη για την επίσημη παράδοση του νέου πλωτού υπερσύγχρονου ασθενοφόρου του Λιμενικού.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email