Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Στην Ιταλία βρέθηκαν στο πλαίσιο του «Erasmus+» μαθητές & καθηγητές του 3ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης (+photos)

Στην Κάτω Ιταλία και συγκεκριμένα στo Σοβεράτο της Καλαβρίας, βρέθηκαν καθηγητές και μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Αλεξανδρούπολης την προηγούμενη εβδομάδα  στα πλαίσια της μετακίνησης του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο : «Self awareness: Embrace yourself. Embrace the world».

Εκεί συναντήθηκαν όλοι οι εταίροι του προγράμματος, Ούγγροι, Τούρκοι, Ιταλοί, Έλληνες. Επισκέφτηκαν το ιταλικό σχολείο, παρακολούθησαν και συμμετείχαν σε εργαστήρια σχετικά με την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, συναντήθηκαν και συζήτησαν με τον Ιταλό Antonio Cuccinello, συγγραφέα βιβλίου, μέρους του οποίου οι μαθητές είχαν ηδη προετοιμάσει κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους. Στο περιθώριο των δραστηριοτήτων οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην πόλη, να δοκιμάσουν την τοπική κουζίνα και να συγχρωτιστούν με τους άλλους μαθητές εξασκώντας την αγγλική γλώσσα.

Επίσης,  επισκέφτηκαν το ιστορικό μεσαιωνικό χωριό Badolato, μαθαίνοντας την ιδιαίτερη ιστορία του, και το χώρο διαβίωσης των μελών της οργάνωσης Mondo X, που μέσω της εργασίας εξαρτημένα άτομα ανακτούν την αυτοεκτίμηση και εν γένει την ψυχική τους υγεία, προκειμένου να επανενταχθούν στην κοινωνία. Για να γνωρίσουν καλύτερα την ιδιαίτερης σημασίας για εμάς, τους  Έλληνες , περιοχή της Μεγάλης Ελλάδας, η αποστολή ταξίδεψε και στο νοτιότερο σημείο της Ιταλίας, στο Ρέτζιο και την κωμόπολη της μυθικής Σκύλλας. Επισκέφτηκαν το αρχαιολογικό μουσείο του Ρέτζιο, όπου θαύμασαν τις ελληνικές αρχαιότητες  και περιηγήθηκαν στις δυο πανέμορφες πόλεις.

 Το πρόγραμμα Erasmus+  κατά γενική ομολογία των συμμετεχόντων πρόσφερε μια πολύτιμη και μοναδική εμπειρία σε καθηγητές και μαθητές. Τώρα ανυπομονούν να υποδεχτούν τους εταίρους στην πόλη μας , το Φεβρουάριου  του 2022.

Να σημειωθεί ότι το 3ο Γενικό Λύκειο, τον ερχόμενο Νοέμβρη ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους  εταίρους από το 2ο ευρωπαϊκό  πρόγραμμα που υλοποιεί.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη