Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024

Στην Κίρκη, τον Νοέμβριο, η εκπομπή «Κυριακή στο χωριό ξανά»

Στην Κίρκη θα βρίσκεται τις 6,7,8 9 Νοεμβρίου η εκπομπή της ΕΡΤ 3 «Κυριακή στο χωριό ξανά». Το θέμα της εκπομπής θα είναι ο οικισμός της Κίρκης και οι άνθρωποι της.

Το κεντρικό γύρισμα με το παραδοσιακό γλέντι θα γίνει το Σάββατο 9/11/2024, ημέρα εορτής του Αγίου Νεκταρίου, στην αυλή του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κίρκης,, κα Βασιλική Παντελίδου, αναφέρει μεταξύ άλλων σε αναρτήσεις της:

“Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κίρκης πήρε την πρωτοβουλία για την προβολή του οικισμού και συνεργάζεται με την ΕΡΤ3 και την παραγωγή της εκπομπής σε ό,τι απαιτείται, προκειμένου να διευκολύνει την πραγματοποίηση των γυρισμάτων του συγκεκριμένου επεισοδίου για την Κίρκη .

Στο κεντρικό γύρισμα της εκπομπής, μεταξύ άλλων, εμφανίζονται οι κάτοικοι του οικισμού, κινηματογραφούνται ενδιαφέροντα σημεία του, ακούγονται οι μουσικές του τόπου, παρουσιάζονται ήθη και έθιμα μας, όπως αποτυπώνονται στην μνήμη των ανθρώπων!

Εμφανίζονται κυρίες και κύριοι, που επιθυμούν να παρουσιάσουν τα παραδοσιακά εδέσματα του χωριού, οι άνθρωποι μας που μιλούν για την ιστορία, τον πολιτισμό, τα επαγγέλματα όπως τα βίωσαν.

Το Σάββατο 9/11/2024, ημέρα εορτής του Αγίου Νεκτάριου, η εκπομπή της ΕΡΤ3 «Κυριακή στο χωριό ξανά», με παρουσιαστή τον Κωστή Ζαφειράκη και ένα αξιόλογο επιτελείο τεχνικών , παραγωγής σκηνοθεσίας 10 ατόμων, θα υλοποιήσει το κεντρικό γύρισμα με το παραδοσιακό γλέντι μπροστά στο στρωμένο τραπέζι, με τα τοπικά εδέσματα στον οικισμό της Κίρκης!

Την ημέρα αυτή θα πρέπει να βρίσκονται στις 9:30 το πρωί στην αυλή του Πολιτιστικού κέντρου όλοι οι συμμετέχοντες .

Τόσο οι κάτοικοι του οικισμού της Κίρκης και μέλη μας όσο και οι καταγόμενοι από τον οικισμό και διαμένοντες σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και αλλού, μπορούν να προσέλθουν έτσι ώστε να εμφανιστούν στα πλάνα της εκπομπής αλλά και να στηρίξουν το εγχείρημα.

Περιμένουμε όλοι οι Κιρκαλιώτες να δώσουν το παρών σε αυτό το μοναδικό γλέντι που αφορά την ιστορία την λαογραφία,την οικονομία ,τον πολιτισμό του τόπου μας ,την προβολή και ανάδειξη του παλαιότερου οικισμού του Νότιου Εβρου της πολύτιμης Κίρκης μας ,Κίρκη το μαργαριτάρι μας !!

Για κάθε πληροφορία η διευκρίνιση ,τηλ. επικοινωνίας :6974904591.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη