Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Στην «μάχη» της λαγάνας από τα ξημερώματα οι αρτοποιοί

Την τιμητική τους έχουν σήμερα τα αρτοποιεία καθώς το έθιμο της Καθαράς Δευτέρας επιβάλει την παρουσία της λαγάνας σε κάθε σαρακοστιανό τραπέζι.
Από νωρίς σήμερα το πρωί υπήρχε κινητικότητα σε όλα τα αρτοποιεία της Αλεξανδρούπολης όπως ήταν αναμενόμενο. Οι αρτοποιοί για άλλη μία χρονιά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό προσφέροντας την παραδοσιακή λαγάνα στους καταναλωτές.

Το focustonevro.gr βρέθηκε στο αρτοποιείο του Παναγιώτη Τζαναβάρη και μιλήσαμε μαζί του. Ο ίδιος, μας είπε ότι είναι «ευχαριστημένος από την κίνηση της ημέρας. Παρότι η μέρα γιορτάζεται κάτω από πολύ είναι ιδιαίτερες συνθήκες, οι καταναλωτές τηρούν και φέτος το έθιμο της λαγάνας» Αναφορικά με την τιμή του προϊόντος ανέφερε «η τιμή φέτος της παραδοσιακής λαγάνας είναι 3,5 €/κιλό.»

Εκτός βέβαια από την παραδοσιακή λαγάνα μπορεί κανείς να προμηθευτεί λαγάνα χωρίς σουσάμι ή με ελαιόλαδο και ρίγανη.
Υπάρχουν φυσικά και οι  μισόκιλες γεμιστές με 2,5 €/κιλό.
Με πιπεριά φλωλίρης, ελιά, λιαστή ντομάτα και φέτα, κρεμμυδάκι και ντοματίνι και οι γλυκιές, ταχίνι και μέλι ή ταχίνι και σοκολάτα.

Η προετοιμασία στο αρτοποιείο του Τζαναβάρη ξεκίνησε από τις πρώτες πρωινές ώρες και έτσι από νωρίς το πρωί είναι έτοιμοι και προμηθεύουν τους καταναλωτές με την παραδοσιακή λαγάνα.  

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email