Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Στην Ορεστιάδα ο Νίκος Δένδιας, για το πρόγραμμα στρατιωτικών κατοικιών των Ενόπλων Δυνάμεων

Η αρχή της «ατζέντας 2030» που θέτει τα θεμέλια για τη δημιουργία σύγχρονων και καινοτόμων Ενόπλων Δυνάμεων έγινε από την Ορεστιάδα…

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας παραβρέθηκε στα εγκαίνια θεμελίωσης των νέων στρατιωτικών κατοικιών που θα κατασκευαστούν παραπλεύρως των υπαρχόντων στρατιωτικών κατοικιών, στην έκταση των ΣΟΑ Σταθάτου στην Ορεστιάδα.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο συνολικό πρόγραμμα κατασκευής 1.400 κατοικιών σε όλη την επικράτεια. Η πρώτη φάση που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο 2027 προβλέπει την κατασκευή 700 κατοικιών σε νησιά και Έβρο.

Ο υπουργός ανέφερε πως, έχει ληφθεί απόφαση στο επίπεδο του Πρωθυπουργού και θα υλοποιηθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών στο αμέσως προσεχές μέλλον, για ένα πολύ μεγάλο οικιστικό πρόγραμμα που να καλύψει τις ανάγκες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Και όχι μόνο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς ένα τμήμα αυτού του οικιστικού προγράμματος θα αφορά και την κάλυψη αναγκών άλλων στελεχών του ευρύτερου δημόσιου τομέα που παρέχουν υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο, από το Υπουργείο Υγείας και από το Υπουργείο Παιδείας, δηλαδή γιατρούς, δασκάλους, καθηγητές.

Επιλέξαμε, τόνισε ο κύριος Δένδιας, η πρώτη μεγάλη φάση αυτού του οικιστικού προγράμματος, δηλαδή της κατασκευής κατοικιών για τα στελέχη, να ξεκινήσει από την Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο και να ξεκινήσει αμέσως τώρα. Εδώ στη Θράκη θα κατασκευαστούν την επόμενη διετία πάνω από 200 κατοικίες, αυξάνοντας κατά σχεδόν 40% τις διαθέσιμες κατοικίες για τα στελέχη μας και άλλες άνω των 400 κατοικίες θα φτιαχτούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, για να μπορέσουν να ανακουφίσουν κατ’ αρχάς τα στελέχη και να βελτιώσουν τους όρους της ζωής τους.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email