Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Στην Ορεστιάδα τελικά η δίκη για την δολοφονία της Τζεβριέ

Την Τετάρτη 1η Ιουνίου αρχίζει στο Δικαστήριο της Ορεστιάδας τελικά -και όχι στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο  της Αλεξανδρούπολης αλλά ούτε και την Κομοτηνή- η δίκη για τη δολοφονία της 29χρονης Τζεβριέ με κατηγορούμενο τον  σύζυγό της και πατέρα των τριών παιδιών τους. Η Τζεβριέ είναι μία από από τις 18 γυναίκες που δολοφονήθηκαν το 2021. Η άτυχη σύζυγος και μητέρα ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στις 5 Δεκεμβρίου.

Η άτυχη Τζεβριέ εκείνη την ημέρα επέστρεψε στο σπίτι του στις εννιά το πρωί έχοντας  καταναλώσει όπως ισχυρίστηκε αλκοόλ και συγκεκριμένα τσίπουρο zanax και ινδική κάνναβη. Στη συνέχεια κοιμήθηκε.

Η αντίστροφη μέτρηση για την Τζεβριέ ξεκίνησε το μεσημέρι. Η σύζυγός του προέβη σε λεκτική παρατήρηση προς αυτόν λέγοντάς του κατά λέξη «σε βαρέθηκα, κάθε φορά αυτό κάνεις» και εν συνεχεία τόλμησε να διαταράξει την ηρεμία της ξεκούρασής του τραβώντας το σκέπασμά του και ζητώντας του επιτέλους να ξυπνήσει, ο κατηγορούμενος στράφηκε εναντίον της αρχικά λεκτικά και εν συνεχεία μετά την απομάκρυνση των ανήλικων τους τέκνων, εκ μέρους του πατρός του, της επιτέθηκε με αδιανόητη σκληρότητα, μανία και βαναυσότητα κτυπώντας την επανειλημμένα δια γρόνθων και λακτισμάτων, κατά τρόπο ούτως ώστε ως ο ίδιος παραθέτει «να μην θυμάται πόσες φορές τη χτύπησε, σε ποια σημεία του σώματος, ούτε αν τη χτύπησε με κάποιο αντικείμενο, ούτε το πόση ώρα τη χτυπούσε».

Η Τζεβριέ δέχτηκε σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση δέχτηκε βάναυσα χτυπήματα σε όλο της το σώμα και κυρίως στην κοιλιά.

Την ξυλοκόπησε και έλεγε ότι έπεσε από τη σκάλα. Στη συνέχεια καλείται το ΕΚΑΒ και η κοπέλα μεταφέρεται στο νοσοκομείο. Εκεί υποβάλλεται σε 4 χειρουργικές επεμβάσεις. Ο κατηγορούμενος για να καλύψει τον ξυλοδαρμό λέει ψέματα… αφού προηγουμένως και ενώ την έχει ξυλοκοπήσει βγήκε στην αυλή και έκανε ένα καφέ για να συνέλθει όπως αποκάλυψε ο ίδιος:

«Έχοντας ανιτληφθεί πλήρως  τη βαρύτητα της πράξης του  επιχείρησε όπως την αποκρύψει  εκθέτοντας ότι  το θύμα τραυματίσθηκε συνεπεία πτώσης της από φορητή κλίμακα – σκάλα.Το δε μέγεθος  του καθημερινού κατά τον έγγαμο βίο  τρόμου της άτυχης γυναίκας συνοψίζεται και αποκρυσταλλώνεται  πλήρως στο γεγονός ότι ακόμα και η ίδια μετά τα όσα υπέστη κατά την έλευση του ΕΚΑΒ και την εισαγωγή της στο νοσοκομείο δεν τόλμησε να καταγγείλει  τον βασανιστή σύζυγό της παρά αντιθέτως εισέφερε ως αίτιο πρόκλησης των σωματικών της βλαβών την υποτιθέμενη πτώση της από σκάλα.»

Για ασήμαντη μορφή 

Το βούλευμα είναι καταπέλτης για τον κατηγορούμενο σύζυγο.

«Εκ της εκτιμήσεως του ήδη συγκεντρωθέντος αποδεικτικού υλικού  προκύπτει κατ’ αδιαμφισβήτητο τρόπο η ιδιαίτερη επιδειχθείσα ένταση του δόλου καθώς και η ιδιαίτερη βαναυσότητα και σκληρότητα κατά τη διάρκεια και στην εκτέλεση της ως άνω πράξης από τον κατηγορούμενο, o οποίος παρά το γεγονός ότι είχε απέναντί του οικείο του πρόσωπο και δη τη μητέρα των τριών ανήλικων τέκνων του, εντούτοις δια απολύτως ασήμαντη αφορμή στράφηκε εναντίον της, πλήττοντας την επανειλημμένα σε ζωτικά σημεία του σώματός της, σαφώς αποδεχόμενος το αναπόδραστα επερχόμενο θανατηφόρο αποτέλεσμα. Περαιτέρω από το ήδη συγκεντρωθέν αποδεικτικό υλικό προκύπτει η πρωτοφανής και απόλυτα ειδεχθής επιδειχθείσα νηφαλιότητα του κατηγορούμενου κατά τον επακολουθήσαντα της πράξεως χρόνο καθώς και η κατά τον πλέον ψυχρό και υπολογιστικό τρόπο προσπάθεια από μέρους του συγκαλύψεως τούτης, δια της επιχείρησης απόκρυψης του περιστατικού και εμφάνισής του ως οικιακού ατυχήματος πτώσης, στάση η οποία κατά πρόδηλο τρόπο καταδεικνύει αφενός μεν την απουσία οιασδήποτε μεταμέλειας και αναστολής από μέρους του, αφετέρου δε την ήρεμη ψυχική κατάσταση, στην οποία και τελούσε κατά τη διάπραξη της ανωτέρω περιγραφόμενης κακουργηματικής πράξεως»

«Την είχα χτυπήσει στο παρελθόν»

Η άτυχη Τζεβριέ έσβησε στο νοσοκομείο εξαιτίας των σοβαρών τραυμάτων της στις 9 Δεκεμβρίου. Αιτία θανάτου τραυματική ρήξη ήπατος -μεθαιμοραγγική καταπληξία – οξεία ηπατική ανεπάρκεια. Ο σύζυγος συλλαμβάνεται και στην απολογία του στον ανακριτή παραδέχτηκε ότι:

«Είχα χτυπήσει τη σύζυγό μου δυο τρεις φορές στο παρελθόν, αλλά όχι πολύ. Στο παρελθόν την είχα χτυπήσει, γιατί π.χ. δεν είχε ρούχα καθαρά, είχε αργήσει να έχει έτοιμο φαγητό Μαλώναμε περίπου δύο φορές την εβδομάδα, αλλά τη χτύπησα μόνο δύο τρεις φορές όλα αυτά τα χρόνια.»

Για την μοιραία ημέρα ανέφερε: «τότε τη χτύπησα, αλλά δε θυμάμαι πόσες φορές τη χτύπησα, σε ποια σημεία του σώματος, ούτε αν τη χτύπησα με κάποιο αντικείμενο. Θυμάμαι ότι τη χτύπησα με τα χέρια και τα πόδια. Δε θυμάμαι αν τη χτύπησα πιο δυνατά σε σχέση με άλλες φορές. Δε θυμάμαι πόση ώρα τη χτύπησα, αλλά σταμάτησα όταν άρχισε να κλαίει.»

«Είναι απίστευτα αυτά που βίωσε αυτή η κοπέλα Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο ξύλο έφαγε.Ήταν ένας βασανιστικός θάνατος « δήλωσε στο newpost η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Ανθούλα Ανάσογλου.

ΠΗΓΗ: Με πληροφορίες αποnewpost.gr – Τασούλα Παπανικολάου

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη