Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

‘’Στην πόλη που ζω’’, η έκθεση ζωγραφικής της Φωτεινής Καραγιάννη για την Αλεξανδρούπολη

Στις 24 Μαρτίου 2023 θα πραγματοποιηθεί  έκθεση ζωγραφικής από την Εικαστικό Φωτεινή Καραγιάννη, με θέμα ‘’Στην πόλη που ζω’’.

Η έκθεση θα λάβει χώρα στην καφετέρια Alter Ego επί της οδού Σουλίου 3, Αλεξανδρούπολη.

 Όπως αναφέρει και η κ.Καραγιάννη: « Έμπνευσή μου είναι η πόλη που ζω και το αστικό της τοπίο σε έναν κόσμο που όσο πάει χάνεται».

Μία έκθεση ζωγραφικής με τοπία και σημεία αναφοράς της Αλεξανδρούπολης μέσα από τα μάτια της Φωτεινής Καραγιάννη, που ζει και εργάζεται στην πρωτεύουσα του Έβρου.

Όπως αναφέρει και η κ.Καραγιάννη: « Έμπνευσή μου είναι η πόλη που ζω και το αστικό της τοπίο σε έναν κόσμο που όσο πάει χάνεται».

H Καραγιάννη Φωτεινή- Εικαστικός  γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη.  Από πολύ μικρή ηλικία είχε ιδιαίτερη κλίση στη ζωγραφική. Σε ηλικία δώδεκα ετών έλαβε τα πρώτα της μαθήματα ζωγραφικής δίπλα στην Εικαστικό κ.Δελλή.

Στη συνέχεια, μετακόμισε στην Αθήνα όπου σπούδασε Διακοσμητική/Πληροφορική και εργάστηκε για αρκετά έτη.  Παράλληλα μαθήτευσε στο εργαστήρι τέχνης και πολιτισμού και στο εργαστήρι του Τσίγκρη.

Οι σπουδές της δεν σταμάτησαν εκεί, αφού διδάχθηκε σχέδιο δίπλα στην Άνια Καλλίδη και στον Εικαστικό – Καθηγητή Αλέξανδρο Τσίντζο. Επίσης, έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις . 

Τα τελευταία χρόνια ζει με την οικογένεια της στην Αλεξανδρούπολη, αποτελώντας και την πηγή έμπνευσης των έργων της. 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email