Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Στην Σαμοθράκη το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου για τα προβλήματα υγειονομικής περίθαλψης του νησιού

Την Σαμοθράκη επισκέφτηκε το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου προκειμένου να επιθεωρήσει τις δομές υγείας του νησιού και σε συνεργασία με τον Δήμο του νησιού να δρομολογηθούν εξελίξεις ενόψει θερινής περιόδου στα γνωστά και χρόνια προβλήματα υγειονομικής φύσεως που αντιμετωπίζει το ακριτικό νησί. Διαβάστε το από κοινού δελτίο τύπου Ιατρικού Συλλόγου Έβρου και Δήμου Σαμοθράκης:

«Την Παρασκευή 3-7-2020 το ΔΣ του ΙΣΕ πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στη Σαμοθράκη, με σκοπό την εξέταση των προβλημάτων υγειονομικής περίθαλψης.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο Σαμοθράκης κ. Νίκο Γαλατούμο και τον Δ/ντή του ΚΥ Σαμοθράκης κ. Γεννάδιο Διαμαντόπουλο με επίσκεψη στο ΚΥΣ Καμαριώτισσας, όπου λειτουργεί προσωρινά το ΚΥΣ, όπως επίσης και στους χώρους του ΚΥ στη Χώρα, το οποίο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από θεομηνία.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σαμοθράκης εξετάσθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία των παραπάνω δομών.

Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης παρουσίασε τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί, τόσο την έλλειψη στελέχωσης, όσο και τα κτιριακά ζητήματα, με τις ενέργειες που έχουν γίνει και γίνονται από την Δημοτική Αρχή, ενώ ο Δ/ντής του ΚΥ αναφέρθηκε στα κυριότερα προβλήματα του ΚΥ Σαμοθράκης από την πλευρά των εργαζομένων.

Τονίστηκε η πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει διαχρονικά και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, του Δήμου και του ΚΥ Σαμοθράκης με τον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου, αναγνωρίζοντας την μεγάλη συμβολή του ΙΣΕ στην προώθηση των παραπάνω ζητημάτων.

Επίσης η σταθερή και συντονισμένη επικοινωνία με την 4η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα αναμένονται να υπάρξουν σχετικές εξελίξεις, τόσο στην στελέχωση του ΚΥΣ όσο και στο κτιριακό ζήτημα.

Η συνεργασία του ΙΣΕ με τον Δήμο Σαμοθράκης και το ΚΥ, αλλά και την ΥΠΕ, θα συνεχιστεί και θα ενταθεί, ώστε να επιλυθούν τα οξυμένα προβλήματα υγειονομικής περίθαλψης του νησιού».

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη