Τρίτη 7 Μαΐου 2024

Στην τελική επιλογή αναδόχου το έργο αποκατάστασης της ιρλανδικής διάβασης Καστανεών

Στην τελική επιλογή αναδόχου βρίσκεται το έργο αποκατάστασης της ιρλανδικής διάβασης Καστανεών, που υπέστη θραύση πριν από τέσσερα χρόνια (2018), καθιστώντας την μη λειτουργική. Μετά από εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας, απορρίφθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ορεστιάδας η προσφορά του πρώτου υποψήφιου αναδόχου της διαγωνιστικής διαδικασίας, λόγω του ύψους έκπτωσης που προσέφερε, η οποία ξεπερνούσε τον μέσο όρο των προσφορών.

Οι εξηγήσεις που έδωσε, όταν κλήθηκε από την υπηρεσία, δεν κρίθηκαν επαρκείς, με αποτέλεσμα να προταθεί η απόρριψή του και να ξεκινά το στάδιο κλήσης του δεύτερου υποψήφιου ανάδοχου, αφού προηγουμένως εξαντληθεί η 10ήμερη προθεσμία υποβολής ένστασης από τον πρώτο. “Εφόσον δεν υπάρξει ένσταση, θα υπογραφεί σε 10 ημέρες σύμβαση με τον δεύτερο”, εξήγησε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας ο δήμαρχος, Βασίλης Μαυρίδης, απαντώντας σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Κώστα Ζαλουφλή.

Ο κ. Ζαλουφλής ζήτησε ενημέρωση και για τις ενέργειες της ΕΤΑΔ σχετικά με τη φύλαξη της οικοτουριστικής μονάδας των Καστανεών, η οποία δεν λειτούργησε ποτέ και εδώ και πάνω από 20 χρόνια είναι εγκαταλελειμμένη και περιφραγμένη, στερώντας από τους κατοίκους του χωριού και τους επισκέπτες της περιοχής, πολλά στρέμματα του “παρόχθιου δάσους”.

“Πριν από λίγες ημέρες, και για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια που λειτουργεί η ΕΤΑΔ, η εταιρεία ακινήτων του Δημοσίου φαίνεται ότι αλλάζει τακτική και αποφασίζει να παραχωρήσει σε δήμους, με ευνοϊκούς όρους, εκτάσεις που ανήκουν στην αρμοδιότητά της”, τού απάντησε ο κ. Μαυρίδης, συμπληρώνοντας πως μετά την εξέλιξη αυτή, “ο δήμος Ορεστιάδας θα υποβάλει εκ νέου αιτήματα, για να βρεθεί μία λύση και να ανοίξει για τους πολίτες η περιφραγμένη έκταση”.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email