Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Στην 1η θέση το Γενικό Λύκειο της Νέας Βύσσας στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Στατιστικής

Ο Παναγιώτης Αραμπατζής, ο Κυριάκος Ευχετζής και ο Χρήστος Καλογιαννίδης είναι τα μέλη της ομάδας του Γενικού Λυκείου της Νέας Βύσσας, που μαζί με την μαθηματικό-καθηγήτριά τους, Κική Γιαννάτου, κατάφεραν να πάρουν την πρωτιά στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Στατιστικής, που διοργάνωσε για μία ακόμα χρονιά η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

«Είναι μία πολύ μεγάλη διάκριση, είμαστε πολύ περήφανοι για τα παιδιά», δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η κα. Γιαννάτου, τονίζοντας πως η προσπάθεια που έκαναν οι τρεις μαθητές, από τις 20 Ιανουαρίου που ξεκίνησαν οι προκριματικές φάσεις του διαγωνισμού, μέχρι και την ολοκλήρωσή του, «ήταν πολύ μεγάλη και ανταμείφθηκε», ειδικά εάν αναλογιστεί κανείς ότι τη μισή περίοδο της συμμετοχής τους στον διαγωνισμό, τα σχολεία ήταν κλειστά και ο συντονισμός και η οργάνωση της ομάδας έγινε μέσω διαδικτύου.

«Χρειάστηκαν πολλές ώρες, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα για να κάνουμε τη δουλειά που έπρεπε να κάνουμε, αλλά, έστω και κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες, τα παιδιά τα κατάφεραν, παρότι είχαν παράλληλα και τις άλλες υποχρεώσεις τους, καθώς πρόκειται για μαθητές της Γ’ Λυκείου, που ετοιμάζονται για τις πανελλήνιες», εξήγησε η κα. Γιαννάτου. Στο επόμενο διάστημα θα διεξαχθεί η προκριματική φάση για τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό διαγωνισμό, στον οποίο οι τρεις μαθητές του Λυκείου της Νέας Βύσσας είναι πολύ πιθανό να λάβουν μέρος, εφόσον τους το επιτρέψουν οι χρόνοι των υπόλοιπων υποχρεώσεών τους, καθώς βρίσκονται και σε περίοδο προετοιμασίας για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email