Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στις Βρυξέλλες βρέθηκαν μαθητές του Γενικού Λυκείου Τυχερού

Στις Βρυξέλλες βρέθηκε από τις 5 έως τις 8 Δεκεμβρίου το Γενικό Λύκειο Τυχερού ύστερα από την πρόσκληση της Μαρίας Σπυράκη, Mέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η αποστολή του σχολείου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την κ. Σπυράκη σχετικά με τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε ζητήματα ενέργειας, βιομηχανίας και κλιματικής αλλαγής αλλά και ως προς την αναγκαιότητα εφαρμογής των αρχών της κυκλικής οικονομίας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Επιπλέον οι μαθητές και οι μαθήτριες επισκέφθηκαν την αίθουσα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ξεναγήθηκαν στο Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας και το Parlamentarium, ερχόμενοι σε στενή επαφή με την Ευρωπαϊκή Ιστορία και την κληρονομιά της στον σύγχρονο κόσμο.

Όπως αναφέρει η Διεύθυνση του σχολείου:

«Θα θέλαμε να απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες στην κ. Σπυράκη για την ευκαιρία που έδωσε στους μαθητές και τις μαθήτριες του ΓΕ.Λ. Τυχερού να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα υπόλοιπα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και να συνειδητοποιήσουν τον ρόλο της Ε.Ε. για την προαγωγή της ειρήνης, της συμφιλίωσης, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη