Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Στις ράγες ξανά τα τρένα – Εκτός η Μακεδονία και η Θράκη

Δεν συμπεριλήφθηκαν τελικά στη επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων τα δρομολόγια σε Θράκη και Μακεδονία.

Παρότι είχε προαναγγελθεί την προηγούμενη εβδομάδα από τον μεταβατικό υπουργό, αρμόδιο για τις μεταφορές και υποδομές, Γιώργο Γεραπετρίτη, ότι από τις 22 Μαρτίου θα ξεκινούσαν ξανά πολλά από τα δρομολόγια του σιδηρόδρομου της χώρας, μεταξύ αυτών και η γραμμή του Έβρου αλλά και η σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με την Ξάνθη, η χθεσινοβραδινή επίσημη ανακοίνωση της Hellenic Train δεν τα περιλάμβανε.

Είχε προηγηθεί η επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσης των μηχανοδηγών προς τη διοίκηση της Hellenic Train, η οποία έθετε σειρά ζητημάτων, χωρίς την επίλυση των οποίων, όπως επεσήμαινε, δεν μπορούν να ξεκινήσουν τα σιδηροδρομικά δρομολόγια, σε εννέα σημεία του δικτύου.

Όπως έχει γίνει γνωστό από την πλευρά των αρμόδιων αρχών, μέχρι να ολοκληρωθεί το σύστημα της τηλεδιοίκησης, θα εκτελούνται μειωμένα δρομολόγια, ενώ σε κάθε σήραγγα θα κινείται μια αμαξοστοιχία τη φορά.
Δεν θα πραγματοποιηθούν τελικά τα δρομολόγια σε Μακεδονία και Θράκη ούτε και τα εμπορευματικά δρομολόγια μεταξύ Θριασίου – Θεσσαλονίκης και Θεσσαλονίκη προς Ειδομένη και Προμαχώνα.
Σε όλα τα δρομολόγια θα υπάρχουν δύο μηχανοδηγοί καθώς και ένας συνοδός σε κάθε τρένο. Τέλος, οι σταθμοί που θα λειτουργήσουν, θα στελεχωθούν με δύο σταθμάρχες.
Από σήμερα, Τετάρτη 22 Μαρτίου θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στις εξής γραμμές:
προαστιακός Πειραιάς – Αθήνα – Αεροδρόμιο
Ανω Λιόσια – Αεροδρόμιο
προαστιακός Κάντζα – Ανω Λιόσια
προαστιακός Αθήνα – Χαλκίδα – Αθήνα
γραμμές του προαστιακού Πάτρας
καθώς και τα τουριστικά δρομολόγια Διακοφτό – Καλάβρυτα και Ολυμπία – Πύργος – Κατάκολο.
«Ξεκινάνε μόνο τα δρομολόγια για αεροδρόμιο και τα δρομολόγια για Χαλκίδα, δηλαδή 18 για αεροδρόμιο και 12 για Χαλκίδα. Οι βάρδιες θα είναι διαφορετικές από σήμερα με δυο σταθμάρχες και δυο μηχανοδηγούς», δήλωσε ο σταθμάρχης στον σταθμό Λαρίσης.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη