Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Στις υψηλότερες θέσεις αξιολόγησης οι προτάσεις των δήμων του Έβρου για δίκτυο περιπατητικών μονοπατιών

Στις υψηλότερες θέσεις αξιολόγησης οι προτάσεις των δήμων Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, για τη δημιουργία δικτύων περιπατητικών μονοπατιών

Ανάμεσα σε 171 προτάσεις που υποβλήθηκαν από τους μισούς περίπου δήμους της χώρας προκρίθηκαν στην αξιολόγηση της κατηγορίας τους οι δήμοι Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, για τη δημιουργία περιπατητικών και ποδηλατικών μονοπατιών.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες ημέρες από τον δήμο Σουφλίου, η πρότασή του πέτυχε “πρωτιά” στην αξιολόγηση της κατηγορίας των παραμεθόριων και ακριτικών νησιωτικών δήμων, ωστόσο δεν ήταν μόνον ο δήμος Σουφλίου που κατάφερε να ξεχωρίσει με τον φάκελό του, αφού και οι προτάσεις των δήμων Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας, πήραν την 3η και 6η θέση, αντίστοιχα, στην ίδια κατηγορία δήμων.

Η ίδια ομάδα εργασίας ετοίμασε και τις τρεις προτάσεις, σχεδιάζοντας δίκτυα πεζοπορικών και ποδηλατικών μονοπατιών και διαδρομών, με πιστοποιημένες υποδομές και σημάνσεις, που θα απευθύνονται και σε οικογένειες, καθώς ο βαθμός δυσκολίας πεζοπορίας στα συγκεκριμένα δίκτυα αυτά θα είναι ήπιος ή μέτριος.

“Με τις διαδρομές αυτές δίνεται η ευκαιρία στον κόσμο να γνωρίσει κοντινά του μέρη, που δεν τα ξέρει, ενώ, παράλληλα, θα είναι επιτυχία, τα μονοπάτια αυτά να διαφημιστούν για να προσελκύσουν επισκέπτες και από άλλες περιοχές”, δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Δασολογίας Ορεστιάδας του Δ. Π. Θ., Απόστολος Κανταρτζής, μέλος της ομάδας εργασίας που “δούλεψε” τις προτάσεις των τριών δήμων του Έβρου. Μαζί του, στην ομάδα, ήταν επίσης ο καθηγητής του ίδιου Τμήματος, Γαρύφαλλος Αραμπατζής, ο μεταδιδάκτορας Γιώργος Κολκός και ο υποψήφιος διδάκτορας, Σίμος Τσιλίκας.

Το δίκτυο μονοπατιών του δήμου Σουφλίου θα αναπτυχθεί στην περιοχή του Τυχερού και της γέφυρας Γιανούλης, ενώ στους δήμους Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου, το δίκτυο θα ξεκινά από Πεντάλοφο και Άρδα, και οι απολήξεις του θα συνδέονται με το δίκτυο που θα δημιουργηθεί στον δήμο Διδυμοτείχου, ώστε να αποτελέσουν μία ενότητα που θα αναδεικνύει τις “απίθανες ομορφιές του βορείου Έβρου, με τα εξαιρετικά τοπία που κάποιος θα μπορεί να περιδιαβεί με τα πόδια”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κανταρτζής.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη