Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Στις 13:00 ορκίζεται πρωθυπουργός ο Κ. Μητσοτάκης -Το απόγευμα ανακοινώνεται η κυβέρνηση

Μετά από έναν δεύτερο, συνεχόμενο εκλογικό θρίαμβο η ΝΔ αναδεικνύεται κυρίαρχη πολιτική παράταξη ενώ πρόκειται ταυτόχρονα και για έναν προσωπικό θρίαμβο του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει κερδίσει και τις πέντε εκλογικές αναμετρήσεις -ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές και εθνικές- στις οποίες έχει βρεθεί αντιμέτωπος με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 13:00, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Ο πρόεδρος της ΝΔ μετέβει νωρίτερα το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου η Κατερίνα Σακελλαροπούλου του ανέθεσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Τη Δευτέρα το απόγευμα η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης και αύριο Τρίτη 27 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής.

Την Τετάρτη 28 Ιουνίου θα συνεδριάσει το νέο υπουργικό συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας. Την επόμενη ημέρα, την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τη Δευτέρα 3 Ιουλίου η ορκωμοσία της νέας Βουλής

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο είχε διαλυθεί το προηγούμενο Κοινοβούλιο, ως ημέρα ορκωμοσίας της νέας Βουλής έχει οριστεί η Δευτέρα 3 Ιουλίου, στις 11.00 το πρωί. Την επόμενη ημέρα (Τρίτη 4 Ιουλίου) θα γίνει η ψηφοφορία για τον πρόεδρο της Βουλής και θα ορκιστούν και οι αντιπρόεδροι του Κοινοβουλίου.

Την Κυριακή 9 Ιουλίου η ψήφος εμπιστοσύνης

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προγραμματικές δηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 7 Ιουλίου, θα διαρκέσουν τρεις ημέρες, όπως προβλέπεται, και το βράδυ της Κυριακής 9 Ιουλίου η κυβέρνηση αναμένεται να λάβει από τη Βουλή ψήφο εμπιστοσύνης.

Πηγή: thracenews.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη