Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Στις 18 Ιουνίου ο διαγωνισμός πίτας στην Αλεξανδρούπολη

Με στόχο την ανάδειξη και την προώθηση της τοπικής παραδοσιακής κουζίνας της Θράκης, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης διοργανώνει την εκδήλωση «Διαγωνισμός Πίτας» την Κυριακή 18 Ιουνίου και ώρα 19.00 στο γήπεδο Φώτης Κοσμάς στην Αλεξανδρούπολη, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού – Λαογραφικού Συλλόγου Αγνάντιας ¨Άγιος Γεώργιος¨ και του Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Λουτρού.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με επιπλέον στόχο τη γέννηση ιδέας συνεργασίας γυναικών, για σχηματισμό συνεταιρισμών τοπικών προϊόντων που κατ’ επέκταση θα συμβάλουν με θετικό πρόσημο στην τοπική οικονομία.

Υπεύθυνη για το τελικό αποτέλεσμα του διαγωνισμού, θα είναι επιτροπή γευσιγνωσίας που απαρτίζεται από τους πλέον αρμόδιους καταξιωμένους chefs από την Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής και Γαστρονομίας Ελλάδος.

Οι 15 καλύτερες πίτες θα βραβευθούν με χρηματικά βραβεία από χορηγίες επιχειρήσεων, τη διαχείριση των οποίων έχουν αναλάβει οι σύλλογοι Πολιτιστικός – Λαογραφικός Σύλλογος Αγνάντιας ¨Άγιος Γεώργιος¨ και ο Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Λουτρού, και τα οποία έχουν ως εξής:

1ο βραβείο: 1.500,00 ευρώ

2ο βραβείο: 500,00 ευρώ

3ο βραβείο: 200,00 ευρώ

12 βραβεία: από 100,00 ευρώ.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά σχήματα: στο τραγούδι η Σταυρούλα Αρβανιτοπούλου η οποία το 2005 μας έκανε υπερήφανους κερδίζοντας το 1ο βραβείο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης με το υπέροχο τραγούδι ¨Ξένο ρούχο¨ σε στίχους του συμπολίτης μας Χρήστου Σταυρακούδη, στο μπουζούκι ο Γιώργος Τσικάριας και στην κιθάρα ο Νίκος Ζέγος, καθώς και η ορχήστρα του Παναγιώτη Μπαρμπούδη, η οποία θα συνοδεύσει τα χορευτικά συγκροτήματα. Την εκδήλωση επίσης θα πλαισιώσει ο δικός μας Χρήστος Καλιατσάς. Παρουσιάζει ο Τόνυ Δημητρίου.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι συμμετοχές από συλλόγους αλλά και προσωπικές συμμετοχές στην τελευταία εκδήλωση ξεπέρασαν τις 400 πίτες, με ιδιαίτερες συνταγές – γεύσεις από όλο τον Έβρο, την Ξάνθη, τη Θεσσαλονίκη, τα Τρίκαλα, τη Δράμα και την Καβάλα ενώ η επισκεψιμότητα ξεπέρασε τους 2500 επισκέπτες, ενώ φέτος οι συμμετοχές αναμένεται να είναι πολύ περισσότερες.

Όσοι και όσες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό μπορούν να καλούν στα τηλ. 6936617058 Γιώτα Καραγιαννίδου και 6936738480 Ζωή Καραγιαννίδου.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη