Τρίτη 21 Μαΐου 2024

“Στοίχειωσε” το 13ο Δημοτικό της Αλεξανδρούπολης – Πόσο ακόμη θα περιμένει; – “Ακέφαλες” ακόμη οι Σχολικές Επιτροπές του Δήμου

Ανάστατη είναι η εκπαιδευτική κοινότητα της Αλεξανδρούπολης μετά τις τελευταίες αποφάσεις του δημάρχου αναφορικά με την αξιοποίηση των δύο νέων σχολικών κτιρίων στην περιοχή του ΚΕΓΕ και της μεταστέγασης συγκεκριμένων σχολικών μονάδων, όπως αποφάσισε ο ίδιος ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης και ανακοίνωσε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με αυτές θυμίζουμε ότι στο ένα από τα δύο καινούργια κτίρια του ΚΕΓΕ θα μεταφερθεί το 4ο Γυμνάσιο, ενώ το νεοσύστατο 6ο Πειραματικό Γυμνάσιο θα μεταφερθεί στο χώρο όπου στεγαζόταν πριν το 4ο γυμνάσιο. Επίσης ανακοίνωσε ότι το 2ο ΓΕΛ θα μεταφερθεί στην περιοχή του ΚΕΓΕ, ενώ στο κενό κτίριο που θα προκύψει θα μεταφερθεί το 4ο ΕΠΑΛ.

Και εδώ είναι που αρχίζουν οι ενστάσεις και η αναστάτωση στην οποίαν προσφερθήκαμε. Οι πληροφορίες που φτάνουν στο focustonevro.gr κάνουν λόγο για έντονες αντιδράσεις που έχουν ξεκινήσει και πρόκειται να μετατραπούν και σε ενέργειες ή ακόμα και μορφές αγώνα από την εκπαιδευτική κοινότητα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία πρόκειται να ζητήσει τον χώρο που στεγαζόταν πριν το 2ο ΓΕΛ ώστε να πάρει σάρκα και οστά το 13ο Δημοτικό Σχολείο που παραμένει στα χαρτιά εδώ και 16 χρόνια!

Η έναρξη έγινε με την συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο Συλλόγος Εκπαιδευτικών Α΄εκπαίδευσης Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Θεωρούν ότι είναι μεγάλη αδικία να συνεχίσει να περιμένει η υλοποίηση του 13ου Δημοτικού, όχι μόνο γιατί χρονικά προηγείται από το 4ο ΕΠΑΛ, αλλά και γιατί υπάρχουν ουσιαστικότερες ανάγκες για τη δημιουργία ενός ακόμα δημοτικού σχολείου στην Αλεξανδρούπολη όπου το πρόβλημα στέγασης μαθητών δημοτικού είναι εντονότατο.

Αυτή, σύμφωνα με τους ίδιους είναι η μοναδική ευκαιρία που παρουσιάζεται για να υλοποιηθεί η αποφασισμένη στα χαρτιά σχολική μονάδα του 13ου Δημοτικού Σχολείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα (Σάββατο 18/6) δεν έχει γίνει τοποθέτηση των νέων προέδρων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης, μετά τις τελευταίες (για δεύτερη φορά) παραιτήσεις.

Την ίδια ώρα, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο όπου εγκρίθηκε η αποδοχή των χρημάτων για τα λειτουργικά έξοδα των σχολικών μονάδων, δεν μπορούν να φτάσουν στα ταμείο των σχολείων γιαί οι επιτροπές παραμένουν “ακέφαλες”.

Σε κάθε περίπτωση η σχολική κοινότητα του Δήμου Αλεξανδρούπολης δεν δείχνει να είναι στα καλύτερά της και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα υπάρξουν σύντομα εξελίξεις τις οποίες και θα σας μεταφέρουμε με νεότερη ενημέρωση.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη