Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Στον Έβρο βρέθηκε ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης

Στον Έβρο βρέθηκε ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης κατά την περιοδεία του στη Θράκη. Ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης επισκέφτηκε το Διδυμότειχο, την Ορεστιάδα και το Σουφλί και ενημερώθηκε για τα ζητήματα της κάθε περιοχής που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Δείτε την ανάρτηση του κ. Αραχωβίτη:

H περιοδεία στη Θράκη συνεχίζεται στον Έβρο.

Ενημερωθήκαμε από τον δήμαρχο Διδυμοτείχου, Ρ. Χατζηγιάννογλου για αναγκαία έργα υποδομής στον αγροτικό τομέα, τις καταστροφές από τις πλημμύρες στην κοιλάδα Ερυθροποτάμου, αλλά και την ανάδειξη του κρίσιμου έργου υπογειοποίησης γεωτρήσεων στον Ερυθροπόταμο, που χρηματοδοτήθηκε κι εντάχθηκε με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίσαμε την περιοδεία μας με ενημερωτικές συναντήσεις στον Δήμο Ορεστιάδας. Σύσκεψη με τον κοσμήτορα του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Σπύρο Γαλατσίδα, και τον Δήμαρχο Ορεστιάδας κ. Β. Μαυρίδη.

Έγινε μία παραγωγική συζήτηση με τον δήμαρχο Σουφλίου, κ. Καλακίκο για έργα υποδομής και ζητήματα αγροτικής παραγωγής, ανάπτυξης και εργασίας. Στο επίκεντρο η Σηροτροφία, το Μετάξι Σουφλίου, η καλλιέργεια μορεώνων και η συνδεδεμένη ενίσχυση -κίνητρο που εισήγαγε ο ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα στα σχέδια της κυβέρνησης ΝΔ είναι η κατάργησή της.

H περιοδεία ολοκληρώθηκε στο Πολύκεντρο Τυχερού. Με εκπροσώπους φορέων αγροτικού τομέα του νομού και αγρότες συζητήσαμε για:

  • το υψηλό κόστος παραγωγής,
  • τη νέα ΚΑΠ,
  • τον ΕΦΚ πετρελαίου,
  • κίνητρα και ενισχύσεις,
  • οργάνωση αγροτικής παραγωγής,
  • αρδευτικά έργα και συνεταιρισμοί.

Προτάσεις και προτεραιότητες στον αγροτικό κόσμο για μια Νέα Αρχή.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη