Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Στον Έβρο και σε άλλες περιοχές της Θράκης η Άννα Διαμαντοπούλου με τις «Αρτέμηδες»

Την ενδιαφέρουσα ξενάγηση του διπλωματούχου ξενοδόχου Αντώνη Ιωαννίδη στα αξιοθέατα της Κομοτηνής και της Θράκης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν 14 γυναίκες από την Αθήνα, που έχουν σχηματίσει την Ένωση «Αρτέμηδες». Μία εξ αυτών η πρώην υπουργός και τέως ευρωπαία επίτροπος Άννα Διαμαντοπούλου.

Συναντήσαμε τις ταξιδιώτισσες έξω από το Γενί Τζαμί. Νωρίτερα είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο οχυρό Νυμφαίας, σε χωριά της περιοχής, στο μουσείο καλαθοπλεκτικής Θρυλορίου, στο ιστορικό κι εμπορικό κέντρο της πόλης, όπως επίσης να δουν εκκλησίες και τζαμιά του τόπου. Την προηγουμένη απήλαυσαν τις ομορφιές του Έβρου, από το Δέλτα έως το Ορμένιο.

«Να ερχόμαστε στη Θράκη»

Η επίσκεψή τους έχει «ένα σκοπό» όπως είπε η κα Διαμαντοπούλου στον «Χ» κι ανέπτυξε το συλλογισμό της ως εξής: «Πρέπει να κατανοήσουμε στο σύνολό μας οι Έλληνες ότι πρέπει να ερχόμαστε στην περιοχή, όχι μόνο γιατί είναι πάρα πολλή όμορφη, αλλά επειδή υπάρχει ανάγκη να ενισχύσουμε την περιοχή αυτή. Είχα έρθει και τον Ιούνιο, όπου έκανα μία ανάρτηση για τον Έβρο και τη Θράκη, όπου βρήκα πολύ μεγάλη ανταπόκριση και μου έκανε εντύπωση». Η πρώην πολιτικός επαναδιατύπωσε ξανά την ανάγκη Έλληνες από κάθε γωνιά να επισκέπτονται την περιοχή για τουριστικούς αλλά κι εθνικούς λόγους. «Πέρα από την τουριστική πολιτική μίας περιοχής, στην Ελλάδα είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι για τη Θράκη υπάρχει μία ανάγκη να είμαστε εδώ, κάθε ελληνική οικογένεια μία φορά το χρόνο να κάνει ένα Σαββατοκύριακο στη Θράκη. Νομίζω πως εάν επιδοτηθούν οι αερογραμμές, τα υπόλοιπα μπορούν να αντιμετωπιστούν», είπε.

Ως προς το αμιγώς τουριστικό κομμάτι, οι τρεις Νομοί (Ροδόπης, Ξάνθης, Έβρου) έχουν πάρα πολλά να δείξουν στους επισκέπτες, είπε η κα Διαμαντοπούλου, εξηγώντας πως εκτός των άλλων οι τιμές στην περιοχή είναι λογικές, προσφέρονται τα πάντα σε υπηρεσίες και υπάρχουν εξαιρετικά καταλύματα, εστιατόρια, μαγαζιά και χρώμα.

Άξιο αναφοράς είναι πως μία εκ των 14ων γυναικών ήταν κι η δημοσιογράφος Ρέα Βιτάλη, η οποία θα προβάλει το μουσείο Καλαθοπλεκτικής Θρυλορίου σε εκπομπή στην ΕΡΤ.

Τις γυναίκες υποδέχθηκε στο Γενί Τζαμί ο πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας Κομοτηνής Σελίμ Ισά και μέλη του ΔΣ, δίνοντάς τους αναμνηστικά.

Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση

Η Άννα Διαμαντοπούλου διατηρεί την ιδιότητά της ως προέδρου στο Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Κληθείσα να γνωστοποιήσει τις δράσεις του, έκανε λόγο για ένα think tank με αφετηρία το 2012, το οποίο «ασχολείται κυρίως με την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση και την ψηφιακή εποχή», όπως είπε.

Πηγή: xronos.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email