Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Στο Διδυμότειχο το 12ο Πανθρακικό Αντάμωμα!

Στο Διδυμότειχο θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο καλοκαίρι το 12ο  Πανθρακικό αντάμωμα υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΘΣ Αριστείδη Χρυσόπουλου στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η απόφαση του Γνωμοδοτικού όρισε το Διδυμότειχο ως χώρο διεξαγωγής του Ανταμώματος το οποίο επρόκειτο να διεξαχθεί το 2020 αλλά λόγω της πανδημίας μετατέθηκε για το 2023.

Η τελευταία διοργάνωση είχε πραγματοποιηθεί το 2019 στο Σουφλί και τώρα ο Εκπολιτιστικός Λαογραφικός  Σύλλογος «Τα Δίδυμα Τείχη» είναι αυτός που αναλαμβάνει τη διοργάνωση σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία  Θρακικών Σωματείων

Ημερομηνία διεξαγωγής ορίστηκε η 30η Ιουνίου και η 1η και 2η μέρα του Ιουλίου 2023.

Ογδόντα και πλέον Σύλλογοι Θρακιωτών πρόκειται να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις όπου σύμφωνα με το πρόγραμμα θα περιλαμβάνουν την 1η μέρα την είσοδο των λαβάρων  των Συλλόγων, την υποδοχή της εικόνας -σύμβολο Παναγίας Κοσμοσώτειρας,  ενώ  θα   ακολουθήσει  Θεία Λειτουργία σε  εκκλησία της πόλης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η μεγάλη χορευτική παρέλαση των συλλόγων η οποία θα καταλήξει στο δημοτικό γήπεδο της πόλης όπου κάθε σύλλογος θα χορέψει ταυτόχρονα με τους άλλους,  5 -6 χορούς που θα επιλεγούν για το σκοπό αυτό.

Το Πανθρακικό  αντάμωμα θα καταλήξει με γλέντι για όλο τον κόσμο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη