Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στο ΔΠΘ ανέθεσε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής τη συγγραφή προγραμμάτων σπουδών

Στο πλαίσιο πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ανατέθηκε η συγγραφή αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών για τη διδασκαλία της Ελληνικής ως Γλώσσας Πολιτισμικής Κληρονομιάς σε ομάδα καθηγητών του Δ.Π.Θ. υπό την επίβλεψη της Καθηγήτριας Ζωής Γαβριηλίδου, Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας.

Τα αναλυτικά προγράμματα παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου και του Πρύτανη του Δ.Π.Θ. Καθηγητή Χειρουργικής Αλεξάνδρου Χ. Πολυχρονίδη, το Σάββατο 29.01.2022 κατά την εκδήλωση για τον εορτασμό της ημέρας των Τριών Ιεραρχών και των Ελληνικών Γραμμάτων που διοργάνωσαν το Ανώτατο Συμβούλιο Ελληνικής Παιδείας και το Γραφείο Ελληνικής Παιδείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, επίσης, ως ομιλητές ο Ομότιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ και Επίτιμος Διδάκτορας του Δ.Π.Θ Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, ο Κοσμήτορας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δ.Π.Θ. Καθηγητής Εμμανουήλ Γερ. Βαρβούνης και ο Διευθυντής του project “Διασπορά και Γλώσσα», Καθηγητής Νικόλαος Αλεξίου.

Μετά το πέρας των ομιλιών διεξήχθη ζωηρή συζήτηση και ετέθησαν ερωτήσεις στους τέσσερις ομιλητές.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email