Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης η εικαστική εγκατάσταση “FROM THE OTHER SIDE I AM NOT THE SAME”

FROM THE OTHER SIDE I AM NOT THE SAME  έχει τίτλο η εικαστική εγκατάσταση των δημιουργών Lieven Gouwy & Χαρίκλειας Βουτσά, που διοργανώνει το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 12/09 στις 20:30 στο χώρο του μουσείου. 

Τη βραδιά θα συνοδέψουν μουσικά οι: Όλγα Γρηγοριάδου και Δημήτρης Μπαχτσεβανίδης

Η εγκατάσταση παρουσιάζει τα αποτύπωμα  μιας παράστασης που έλαβε χώρα στις 15 Ιουνίου στη Σαμοθράκη, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Κατσίκι που διοργανώνει η Sustainable Samothraki.

Εδώ εκτίθενται τα ίχνη του ταξιδιού που ανέλαβαν οι καλλιτέχνες για να ερμηνεύσουν το concept του φεστιβάλ επιλέγοντας στοιχεία της εύρωστης γεωγραφικής πραγματικότητας του νησιού, της πανταχού παρουσίας των κατσικιών και της ζωής των βοσκών που χτίζονται γύρω τους. Στη συνέχεια συνδύασαν αυτά τα στοιχεία με αντικείμενα από τη συλλογή του μουσείου, διαμορφώνοντάς τα σε μια χορογραφημένη χωρική εμπειρία.

Εμπνευσμένοι από την ερμητική, προκλητική φύση  του νησιού, οι δημιουργοί πειραματίστηκαν με άγνωστα εδάφη στην καλλιτεχνική έκφραση, όπου οι ρόλοι του χορογράφου και του φωτογράφου έγιναν εναλλάξιμοι μεταξύ τους.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη