Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Στο Ληξούρι Κεφαλονιάς η Φιλαρμονική του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Στο Ληξούρι Κεφαλονιάς ταξίδεψε η Φιλαρμονική Δήμου Αλεξανδρούπολης στις 29 /9 όπου και παρακολούθησε σεμινάριο με τον Αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής Σχολής Πάλλης Ληξουρίου κ.Χαράλαμπο Μάκρη. Μία φιλαρμονική από τις πιο παλιές στην Ελλάδα με επίσημο έτος ίδρυσης το 1836.

Στην ξενάγηση του χώρου της Φιλαρμονικής είχαν την ευκαιρία να δούνε τα μέλη της Φιλαρμονικής Αλεξανδρούπολης όργανα από την τις αρχές του αιώνα,πρωτότυπες χειρόγραφες παρτιτούρες αλλά και την ύπαρξη γυναικείας Μπάντας την δεκαετία του 1950.

Μετά το διήμερο σεμινάριο ακολούθησε συναυλία στην πλατεία Φίκου στο Ληξούρι με έργα ελλήνων και ξένων συνθετών καθώς επίσης και το εμβατήριο Η ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ αλλά και ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ μια κεφαλλονίτικη καντάδα αφού ενώθηκαν οι δυο μπάντες σε μια αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως η μουσική ενώνει.

Διεύθυναν οι Αρχιμουσικοί: Χαράλαμπος Μάκρης της Φιλαρμονικής Σχολής Πάλλης Ληξουρίου και Βασιλική Χατζηβασιλειάδου του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Στο τέλος της συναυλίας δόθηκαν αναμνηστικά και από τις δυο πλευρές ενώ τον Δήμο Ληξουρίου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ.Γεράσιμος Γαλανός.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης αναφέρει:

Ευχαριστούμε θερμά τον Αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής Σχολής Πάλλης κ. Χαραλαμπο Μακρή για τις γνώσεις που μετέδωσε στα μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου μας αλλά και τον Πρόεδρο της Φιλαρμονική Σχολής Πάλλης κ.Παρίση Ηλία για την άρτια διοργάνωση και την εξαιρετική φιλοξενία.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email