Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης σήμερα η μεγαλύτερη ελληνική σημαία

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία υψώθηκε το πρωί της 14ης Μαΐου στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο του  εορτασμού της απελευθέρωσης της πόλης. Η πρωτοβουλία ανήκει στη Λέσχη Αλεξανδρουπολιτών που αποφάσισε να πραγματοποιήσει την έπαρση της Ελληνικής σημαίας με επιφάνεια 600 τ.μ. στο λιμένα της Αλεξανδρούπολης. Η τεράστια σε μέγεθος γαλανόλευκη, διαστάσεων 17,46 Χ 27,52 μέτρα, έχει καταγραφεί στο βιβλίο Γκίνες ως η μεγαλύτερη σε επιφάνεια σημαία κράτους.

Την έπαρση της Ελληνικής σημαίας χαιρέτισε ο  Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης κ.Θεόδωρος Καράογλου. Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης κ.Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ ανέφερε:

«Ο συμβολισμός της έπαρσης της υπερμεγέθους ελληνικής σημαίας στον λιμένα της Αλεξανδρούπολης όπου τέτοια ημέρα,  πριν 100 χρόνια κατέπλευσε ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Μαζαράκης –  Αινϊάν, προκειμένου να ελευθερώσει την πόλη και να την ενσωματώσει στον εθνικό κορμό, είναι ιδιαιτέρως ισχυρός.

Στα εκατό χρόνια που ακολούθησαν ο λιμένας έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στον μετασχηματισμό του μικρού εμπορικού και διπλωματικού τόπου σε μητρόπολη της σύγχρονης Ελλάδας.

Στη συμπλήρωση ενός αιώνα ελεύθερης Θράκης, ήρθε η ώρα να αξιοποιήσουμε το (περιουσιακό) στοιχείο εκείνο που αποτέλεσε την αφορμή δημιουργίας ετούτης της πόλης, ώστε να κάνουμε την Αλεξανδρούπολη σπουδαία ξανά!

Εμείς, οι άνθρωποι του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, εργαζόμαστε μεθοδικά προκειμένου να διασφαλίσουμε την αναπτυξιακή πορεία της πόλης στον δεύτερο αιώνα της ζωής της, με μοχλό αέναης ανάπτυξης τον λιμένα της.

Έτη πολλά και ασφαλή πολύτιμη μου Θράκη,

Έτη λαμπρά και δοξασμένα λατρεμένη μου Αλεξανδρούπολη!»

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη