Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης η γαλλική φρεγάτα πολλαπλών αποστολών Languedoc B

Την Δευτέρα 10 Απριλίου θα βρίσκεται στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης η γαλλική φρεγάτα πολλαπλών αποστολών Languedoc B

Η φρεγάτα Languedoc ανήκει στην κατηγορία των FREMM (φρεγάτες πολλαπλών αποστολών), των γαλλικών φρεγατών τελευταίας γενιάς.

Πρόκειται για υπερσύγχρονα σκάφη υψηλών επιδόσεων σε ποικίλους τομείς (αντιμετώπιση ανθυποβρυχιακών, εναέριων και χερσαίων απειλών, ηλεκτρονικός πόλεμος, δυνατότητα χτυπημάτων στην ενδοχώρα κ.λπ.).

Διαθέτει πλήρωμα αποτελούμενο από σχεδόν 150 ναυτικούς, ενώ η βάση της βρίσκεται στην Toulon, την οποία και εγκατέλειψε προ μηνός.

Αυτό το σύγχρονο πολεμικό «ατού» της Γαλλίας θα βρεθεί τη Δευτέρα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη φρεγάτα είναι ακριβώς το προηγούμενο μοντέλο από την υπεσύγχρονη Belh@rra που κατασκευάζουν οι Γάλλοι και ενδιαφέρεται να αποκτήσει και το δικό μας Πολεμικό Ναυτικό.

Η επιβλητική φρεγάτα μήκους 142 μέτρων διαθέτει όλα τα όπλα που φέρει μία φρεγάτα, αλλά βέβαια στη σύγχρονη εκδοχή.

Η D 653 Languedoc είναι μία φρεγάτα πολλαπλών ρόλων. Έχει δυνατότητες ανθυποβρυχιακές ακόμη πιο εξελιγμένες από προηγούμενα μοντέλα, δυνατότητες επιτήρησης σε αέρα και θάλασσα, πολύ αποτελεσματικά ραντάρ, εξελιγμένες δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου, αλλά και αεράμυνας. Kαι βέβαια διαθέτει τον πύραυλο scalp naval που μπορεί να πλήξει στρατηγικούς στόχους στο έδαφος.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email