Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Στο πλευρό των πυρόπληκτων αγροτών το ΑΚΚΕΛ

Όπως είναι γνωστό, το ΑΚΚΕΛ αμέσως μετά από το ξέσπασμα των πυρκαγιών κινήθηκε για να υποστηρίξει τους κτηνοτρόφους κυρίως που έχουν χτυπηθεί άσχημα από την καταστροφή.

Ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ, Βάκης Τσιομπανίδης, στέλνει το ακόλουθο ευχαριστήριο μήνυμα, με το οποίο παρουσιάζει τις ενέργειες μέχρι την Δευτέρα 9 Αυγούστου και ευχαριστεί δημόσια όσους ανταποκρίθηκαν:

Μέσα στο απέραντο μαύρο τοπίο και την θλίψη του καμένου, υπάρχει ανθρωπιά, υπάρχει ακτίδα φωτός, υπάρχει ελπίδα. Δεν πρόλαβα να κάνω την ανάρτηση- έκκληση για βοήθεια στα ζώα που υποφέρουν από εγκαύματα και ο κτηνίατρος Θεόδωρος Καναβός επικοινώνησε μαζί μου και δήλωσε διατεθειμένος να μεταβεί με το προσωπικό του στην Εύβοια και να προσφέρει αφιλοκερδώς κάθε ιατρική πράξη που θα χρειαστεί !!! Μπράβο στον γιατρό !!! Μπράβο στον Άνθρωπο !!! Εκ μέρους του κτηνοτροφικού κόσμου ένα μεγάλο ευχαριστώ !!! Ελπίζω το παράδειγμα του να ακολουθήσουν και άλλοι !!!

Να ευχαριστήσω δημόσια τον καλό συνάδελφο Νίκο Λιόση ο οποίος προσφέρθηκε να στείλει ένα φορτηγό μπάλες βρώμης με δικά του μεταφορικά στους πυρόπληκτους κτηνοτρόφους στην Ηλεία. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, έχω στείλει επιστολές στις εταιρείες κτηνιατρικών φαρμάκων και στις εταιρείες ζωοτροφών και ζητάω την συνδρομή τους. Έχουμε ακόμη παρά πολλές προσφορές σε ζωοτροφές και προσπαθούμε να λύσουμε το θέμα των μεταφορικών. Ζητήσαμε βοήθεια και από τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης για την μεταφορά των ζωοτροφών, φαρμάκων κλπ και για απαλλαγή από διόδια και εισιτήρια πλοίων κλπ όσων μεταφέρουν.

Να ευχαριστήσω τον Θοδωρή Σίσκο που με πήρε τηλέφωνο από την Αμερική όπου βρίσκεται και είναι διατεθειμένος να πληρώσει ένα δρομολόγιο από Δράμα μέχρι Ηλεία. Και οι Έλληνες της Αμερικής δίπλα στους πυρόπληκτους.

Να ευχαριστήσω την μεταφορική εταιρεία του κυρίου Θοδωρή Μπουγιούκου που μας έλυσε το μεγάλο πρόβλημα αυτό της μεταφοράς ζωοτροφών στους πυρόπληκτους !!! Μια πολύ μεγάλη προσφορά, ευχαριστώ από καρδιάς εκ μέρους ολόκληρου του κτηνοτροφικού κλάδου.

Τον κτηνοτρόφο Καλόγηρο Κώστα από το Βελεστίνο που διαθέτει ένα φορτηγό ζωοτροφές με δικά του μεταφορικά και εμφιαλωμένα νερά.

Τους κτηνοτροφικού συλλόγους Δράμας, Ξάνθης και Μαγνησίας που συγκεντρώνουν αρκετά φορτηγά με ζωοτροφές.

Τον Γιάννη Μανώλη και τον Γιάννη Κούτσικα στην Εύβοια και τον Θοδωρή Ζούβελα στην Ηλεία που συντονίζουν την επιχείρηση στις πληγείσες περιοχές.

Να ευχαριστήσω επίσης τις διάφορες ομάδες στο Facebook που κάνουν αντίστοιχες προσπάθειες

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email