Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Στρατός: Ανησυχία για τους νεοσύλλεκτους του Νοεμβρίου λόγω του lockdown

Αναστάτωση έχει προκληθεί στους χιλιάδες νεοσυλλέκτους των ΕΣΣΟ του Νοεμβρίου που πρέπει να παρουσιαστούν στα κέντρα εκπαίδευσης από τη Δευτέρα (9/11), λόγω των περιορισμών στις μετακινήσεις εξαιτίας του lockdown.

Συγκεκριμένα οι οπλίτες θητείες της Γ’ ΕΣΣΟ στον Στρατό Ξηράς καλούνται να παρουσιαστούν στις 9, 13 και 16 Νοεμβρίου. Της ΣΤ’ ΕΣΣΟ στην Πολεμική Αεροπορία  στις 9, 16 και 17 Νοεμβρίου και στο Πολεμικό Ναυτικό οι στρατεύσιμοι της Δ’ ΕΣΣΟ καλούνται να παρουσιαστούν στις 9, 11 και 13 Νοεμβρίου.

Όπως εύλογα καταλαβαίνει κανείς το γεγονός ότι από αύριο Σάββατο (7/11) η χώρα μπαίνει σε lockdown και απαγορεύεται η μετακίνηση από νομό σε νομό, τίθεται ζήτημα στο πώς θα μεταβούν οι νεοσύλλεκτοι στα στρατόπεδα.

Σε πρόβλεψη που έγινε κατά την εξειδίκευση των μέτρων του lockdown το μόνο που αναφέρθηκε ήταν ότι οι γονείς μπορούν να μεταφέρουν τους νεοσύλλεκτους στα στρατόπεδα, χωρίς όμως να διευκρινίζεται πώς θα βγουν εκτός νομού ή ακόμα και να συμβεί κάτι τέτοιο, πώς θα επιστρέψει ο γονέας πίσω στον τόπο κατοικίας του.

Ακόμα αρκετοί από τους νεοσύλλεκτους ανησυχούν και για το τι θα συμβεί και με το ζήτημα του κορωνοϊού, καθώς η ΕΣΣΟ του Νοεμβρίου είναι από τις πιο πολυπληθείς.

Εντός της ημέρας πιθανότατα αναμένεται να υπάρξει ενημέρωση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το τι πρόκειται να γίνει.

Πηγή: reader.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email