Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας στο τελωνείο των Κήπων από την αρμένικη κοινότητας της Αλεξανδρούπολης (φωτογραφίες – video)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης από την αρμενική κοινότητα της Αλεξανδρούπολης πραγματοποιήθηκε νωρίς σήμερα το πρωί (07:00) στο τελωνείο στους Κήπους του νομού Έβρου. Το focustonevro.gr βρισκόταν εκεί και σας μετέφερε με ζωντανή σύνδεση εικόνες από το τελωνείο, όπου δεκάδες αυτοκίνητα και πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να διαμαρτυρηθεί ενάντια στο Αζερμπαϊτζάν και να συμπαρασταθεί στους συμπατριώτες του που βρίσκονται στο πολεμικό μέτωπο του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η διαμαρτυρία ξεκίνησε με αυτοκινητοπομπή λίγο μετά τις έξι τα ξημερώματα από το κέντρο της Αλεξανδρούπολης και έφτασε στο τελωνείο των Κήπων, όπου και σταμάτησε μερικές εκατοντάδες μέτρα πριν το από τον χώρο του τελωνείου. Εκεί οι Αρμένιοι φώναξαν συνθήματα ενάντια στο Αζερμπαϊτζάν, αλλά και στην Τουρκία, η οποία υποστηρίζει τις πολεμικές συγκρούσεις και υποβοηθά την παρουσία του πρώτου στην πολεμική σύρραξη που εκτυλίσσεται στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η συγκέντρωση ήταν ειρηνική παρόλα αυτά για λόγους ασφαλείας υπήρχαν διμοιρίες των ΜΑΤ που δεν επέτρεψαν τους συγκεντρωμένους να πλησιάσουν περισσότερο στα σύνορα.

Οι άνθρωποι της αρμένικης κοινότητας ανέδειξαν για άλλη μία φορά την ειρηνική συνύπαρξη, συμβίωση και αφομοίωση τους στην ελληνική κοινωνία και αυτό αποτυπώθηκε και στα συνθήματά τους.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email