Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Συγκλονίζει ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, μιλώντας για τη δολοφονία στη Φολέγανδρο

Ηχηρό μήνυμα από τον πατέρα της Ελένης Τοπαλπούδη, μετά και τη δολοφονία της 26χρονης στη Φολέγανδρο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Γιάννης Τοπαλούδης ευχήθηκε να μην βιώσει καμία οικογένεια τον πόνο της απώλειας ενός παιδιού.

«Να μην περάσει κανένας αυτά που περνάει κάθε γονιός που χάνει με τόσο βάναυσο τρόπο το παιδί του» είπε, συγκλονίζοντας.

Ζήτησε να υπάρξει εναντίωση σε καθέναν «που προσπαθεί να επιβουλευτεί τα παιδιά μας» και επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξουν δύο βασικές αλλαγές στην ελληνική κοινωνία.

Αρχικά ζήτησε την αυστηροποίηση των ποινών για τέτοια εγκλήματα (σ.σ. δολοφονίες) αλλά και τους βιασμούς «γιατί κάποιος βιάζει στιγμιαία το σώμα, αλλά στιγματίζει την ψυχή για όλη τη διάρκεια της ζωής».

«Αυτά τα τέρατα δεν θα σωφρονιστούν ποτέ» ξέσπασε και επεσήμανε την ανάγκη να διαχωριστεί το σύστημα. Όπως είπε, είναι άλλο το σωφρονιστικό σύστημα για μικρές παραβάσεις, και άλλο για «ειδεχθή εγκλήματα. Να μην έχουν το δικαίωμα να ξαναβγούν έξω μέχρι το τέλος της διάρκειας της ποινής», η οποία, όπως είπε, πρέπει να αυξηθεί.

Το δεύτερο σημείο που πρέπει να αλλάξει, συνέχισε, «θέλει περισσότερο χρόνο και περισσότερη δουλειά». Αυτό είναι να «γίνουν καλύτεροι οι γονείς. Τόσο απλό και συνάμα τόσο δύσκολο. Δεν είναι απλά σπέρνω ένα παιδί, αλλά πρέπει να το αγαπήσεις, να το μεγαλώσεις και το στηρίξεις όσο μπορείς. Και εάν υπάρχει πρόβλημα να απευθυνθείς σε ειδικούς».

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email