Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο – Τουρκική ακταιωρός επιχειρεί να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού

Βίντεο ντοκουμέντο φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα “Δημοκρατία”, από το επεισόδιο που έγινε στο Φαρμακονήσι, στις αρχές Γενάρη, με τουρκική ακταιωρό να προσπαθεί να εμβολίσει περιπολικό του Λιμενικού.

Οι εικόνες είναι σοκαριστικές, αλλά και αντιπροσωπευτικές των μεγάλων προκλήσεων από πλευράς Τουρκίας, που επιδιώκει ένα θερμό επεισόδιο που θα βάλει “φωτιά” στο Αιγαίο. Ένα θερμό επεισόδιο που έχει αποφευχθεί ξεκάθαρα λόγω της ψυχραιμίας της ελληνικής πλευράς.

Όλα έγιναν την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023. Σκάφος του ελληνικού Λιμενικού Σώματος έσπευσε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, προκειμένου να κάνει αναγνώριση σε τρία τουρκικά αλιευτικά σκάφη.

Τα τουρκικά σκάφη ψάρευαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, έπρεπε να ελεγχθούν και να απομακρυνθούν. Τα τουρκικά αλιευτικά ειδοποίησαν τη δική τους ακτοφυλακή και από τη στιγμή που έφτασε η τουρκική ακταιωρός τα πράγματα πήραν επικίνδυνη τροπή.

Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛΑΚΤ είδε το τουρκικό να κατευθύνεται προς το μέρος του. Οι άνδρες του πληρώματος παρακολουθούσαν με ψυχραιμία τις κινήσεις των Τούρκων, μη παρεκκλίνοντας από τον στόχο τους.

Στην αρχή η τουρκική ακταιωρός άρχισε να κάνει κύκλους γύρω από το ελληνικό σκάφος σε μεγάλη απόσταση, αλλά πάντα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Με κάθε κύκλο που έκαναν οι Τούρκοι, πλησίαζαν και πιο πολύ το σκάφος του ελληνικού Λιμενικού Σώματος.

Πάνω στο ελληνικό σκάφος οι άνδρες είχαν πάρει στα χέρια τους τα αυτόματα, είχαν ακροβολιστεί στην πρύμνη του και περίμεναν τις κινήσεις των Τούρκων.

Η τουρκική ακταιωρός, όπως φαίνεται στις εικόνες που δημοσιεύονται στη “Δημοκρατία”, σταμάτησε τους κύκλους και έκανε την παραπλανητική κίνηση προς τα πλάγια του ελληνικού σκάφους. Την τελευταία στιγμή ο Τούρκος καπετάνιος έστρεψε το τιμόνι του, μπήκε πίσω από το ελληνικό και άρχισε να πλησιάζει επικίνδυνα για να το εμβολίσει.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη