Θύλακας παραγωγών σουσαμιού συγκροτήθηκε στον Έβρο, με την πρωτοβουλία της Εβρίτισσας Αγγελικής Παπαράδη, από τους Μικρούς Έλληνες παραγωγούς και την γνωστή τους πρωτοβουλία ενίσχυσης των Ελληνικών προϊόντων, «Γαλάζιο Σάββατο».
Υπενθυμίζουμε πως η πρωτοβουλία αυτή συστήθηκε τρία χρόνια πριν και έχει ως στόχο την ανάδειξη και την πρόταση για αγορά των Ελληνικών προϊόντων μικρών παραγωγών.
Η ομάδα είναι ανοικτή για τους μικρούς παραγωγούς, έχει βάλει τις δικές της προδιαγραφές για την συμμετοχή, έχει το δικό της σήμα και έχει βάλει πλώρη για να κατακτήσει αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού! Παράλληλα συνδέει τις δράσεις της με φιλανθρωπικούς σκοπούς και προσφέρει στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη…
Σύμφωνα με όσα τόνισε στην ΕΡΤ η κ. Παπαράδη, τέσσερις είναι οι παραγωγοί, μέχρι στιγμής, οι οποίοι θα καλλιεργούν το σουσάμι μέσω συμβολαιακής γεωργίας. Θα ακολουθεί άλεση και μεταποίηση σε ταχίνι και αλείμματα με ταχίνι καρπούς και σοκολάτα, καθώς πρόκειται για βραβευμένα προϊόντα.
Εξ άλλου σε ότι αφορά τη κίνηση Γαλάζιο Σάββατο, έχει προγραμματισθεί για πριν τα Χριστούγεννα.
Πηγή: ertnews.gr – ΚΟΜΟΤΗΝΗ