Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Συλλήψεις για παραβάσεις του νόμου περί όπλων σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη

Συνελήφθη χθες (6-8-2020) το απόγευμα στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Ορμενίου Έβρου, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί όπλων

Αναλυτικότερα, ο δράστης μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Ορμενίου προκειμένου να εισέλθει στη Χώρα μας, οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), με το οποίο πραγματοποιούσε ειδική μεταφορά – διαμετακόμιση όπλων και φυσιγγίων με προορισμό την Αλβανία.

Κατά την ενδελεχή έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε συνεργασία με τελωνειακούς υπαλλήλους στα μεταφερόμενα όπλα και φυσίγγια, διαπίστωσαν ότι ο δράστης μετέφερε επιπλέον 27 πιστόλια κρότου, τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονταν στη σχετική άδεια διαμετακόμισης και δεν συνοδεύονταν από τα σχετικά παραστατικά.

Κατασχέθηκαν 27 πιστόλια κρότου και το παραπάνω όχημα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.

Σχεδόν ταυτόχρονα, λίγο νοτιότερα, συνελήφθη χθες (6-8-2020) το απόγευμα, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις του νόμου περί όπλων και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, για το οποίο όπως προέκυψε είχε δηλωθεί κλοπή την 3-8-2020 σε αστυνομική υπηρεσία της Καβάλας.

Επιπλέον, σε έρευνα στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκε ένα μαχαίρι, συνολικού μήκους 20 εκατοστών, το οποίο και κατασχέθηκε.

Κατασχέθηκε επίσης το παραπάνω όχημα προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη