Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Έβρου με τη ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και τον Αρχηγό του Λ.Σ.

Δελτίο Τύπου απεστάλη για τη συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημητρίου Πέτροβιτς με την Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη. Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου επανέλαβε το αίτημα για δημιουργία σχολής λιμενοφυλάκων στην Αλεξανδρούπολη, καθώς και για εξεύρευση μόνιμης λύσης στο κτιριακό πρόβλημα τοπικού Λιμεναρχείου. Διαβάστε παρακάτω το δελτίο τύπου:

«Με την Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη συναντήθηκε τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου στο πρόσωπο του Αρχηγού συνεχάρη το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή και ιδιαιτέρως τα στελέχη που υπηρετούν στα Λιμεναρχεία του Έβρου για την άριστη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, καθώς και για την αποτελεσματικότητα στο θέμα διαχείρισης του μεταναστευτικού.

Ο κ. Πέτροβιτς επανέλαβε το πάγιο αίτημα για δημιουργία Σχολής Λιμενοφυλάκων στην Αλεξανδρούπολη με πεδίο άσκησης το Θρακικό Πέλαγος. Ζήτησε, επίσης, αύξηση των οργανικών θέσεων και των αποσπάσεων στελεχών του Λιμενικού Σώματος στα Λιμεναρχεία Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης, και έθεσε την ανάγκη εξεύρεσης μόνιμης λύσης για την κτιριακή υποδομή του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης εντός του χώρου του Λιμένα της πόλης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον γεωστρατηγικό και οικονομικό ρόλο του Λιμένα Αλεξανδρούπολης στην ευρύτερη περιοχή, ζητώντας από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής την περαιτέρω στήριξη για την ανάπτυξή του, καθώς και τη συνέχιση σε μόνιμη βάση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της πρωτεύουσας του Έβρου και της Σαμοθράκης με τη Λήμνο. Τέλος, συζητήθηκε η δυνατότητα προμήθειας ενός ειδικού σκάφους μεταφοράς ασθενών από τη Σαμοθράκη στην Αλεξανδρούπολη.

Την Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής συνόδευαν ο Διοικητής 2ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Υποναύαρχος Νικόλαος Πασσάδης, ο Λιμενάρχης Αλεξανδρούπολης Πλοίαρχος Ευστράτιος Ψύρρας, ο Επικεφαλής της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης (ΥΟΘΕ) Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Χριστιανός».

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη