Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Έβρου Δ. Πέτροβιτς και του Δήμαρχου Αλεξανδρούπολης Γ. Ζαμπούκη με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας

Η διαχρονικά άριστη σχέση της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου με τις Ένοπλες Δυνάμεις, επιβεβαιώθηκε ακόμη μια φορά κατά την εθιμοτυπική συνάντηση που είχαν την Μ. Τρίτη 27 Απριλίου 2021 ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου ανέφερε χαρακτηριστικά στον Υφυπουργό ότι Ένοπλες Δυνάμεις και Έβρος είναι έννοιες ταυτόσημες. Και συνέχισε «Υπό αντίξοες καταστάσεις επιβεβαιώνεται διαρκώς η άριστη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων και της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, ειδικά στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Η συνδρομή του Στρατού Ξηράς είναι πολύ σημαντική στην πολιτική προστασία και στην αντιμετώπιση κρίσεων. Επιπλέον, η κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στον ακριτικό Έβρο, πέρα από την φυσική υπηρεσιακή παρουσία, κρίνεται ανεκτίμητη».

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα αυξημένης εξωστρέφειας των Ενόπλων Δυνάμεων, και προανήγγειλε στο σύντομο μέλλον νέες επιχειρησιακές δυνατότητες συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας είχε επίσης συνάντηση και με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Ζαμπούκη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα και συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου ενώ για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης και Ενόπλων Δυνάμεων.

Τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο Διοικητής ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού ΕΒΡΟΥ Υποστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη